Bir yürek burkan haber de Mersin'den!.. Önce oğlu sonra da babası!

Mersin'in Mezitli ilçesinde denizde oğlunu kurtarmak için suya atlayan baba ile oğlu yaşamını yitirdi.

Bir yürek burkan haber de Mersin'den!.. Önce oğlu sonra da babası!

Alınan bilgilere göre, Soli sahiline ailesiyle birlikte gelen 9 yaşındaki Kadir Kıyak, girdiği denizde bir süre sonra boğulma tehlikesi geçirmeye başladı. Çocuğunun durumunu gören baba Ümit Kıyak, oğlunu kurtarmak için suya atladı. Çevredekilerin de yardımıyla 9 yaşındaki çocuk sahile çıkarıldı ancak yapılan kalp masajı sonuç vermedi. Bölgeye çok sayıda ambulans, deniz polisi ve sahil güvenlik ekibi geldi. Olayda boğulma tehlikesi yaşayan kardeş ise kendi çabasıyla denizden çıkarak kurtuldu.

Denizde kaybolan babanın cansız bedeni bölgenin yaklaşık 2 kilometre ilerisinde bulundu. Çevrede bulunan yakınları ise feryat edip, gözyaşı döktü.

Cankurtaran Oktay Öztürk yaşanan olayla ilgili şunarı söyledi...

"Beni aradılar ve denizde boğulanların olduğunu söylediler. Hemen koştuk gittik. İlerde 9 yaşındaki çocuğun cansız bedenine ulaştık. Yaptığımız bütün müdahaleler rağmen çocuğu kurtaramadık. Çocuğun 12 yaşındaki büyük abisini de dışarı çıkardık. Çocuk 'babamda boğuluyor' deyince hemen onu kurtarmak için denize girdik ancak ceset açıklara gittik. Bir saat önce cesedi polis ekipleri buldu"