Yer: Mersin... Bu kuyruk 1 litre su için!

Mersin’in Silifke ilçesinde 3 mahallede yaşayan vatandaşlar 1 litre su için her gün bidon ve su şişeleriyle 1 kilometre su kuyruğu meydana getiriyor.

Yer: Mersin... Bu kuyruk 1 litre su için!

3 ay önce Bükdeğirmeni sınırları içerisinde bulunan Damlacık mevkisinde bulunan su kaynağının başka bir mahalleye bağlanması ile bölgede susuzluk başladı. Bölgenin tek Kavak Pınarı mevkisinde bulunan su ile idare etmek zorunda kalan mahalle halkı suyun yetersiz geldiğini ve her gün azaldığını ifade etti.

Yer: Mersin... Bu kuyruk 1 litre su için! - Resim : 1

3 ay önce mahallelerinden geçen suyun tekrardan mahallelerine geri verilmesini isteyen Bükdeğirmeni Mahallesi Sulama Kooperatifi Başkanı Garip Nahit Koçak konuyla ilgili şunları söyledi...

“Su kaynağımızdan mağdur edildik. 15 hanelik bir köye değişildik. Buradaki üyelerimiz ve üye olmayalar mağdur edildi. Bağ bahçelerimiz kurudu. 28 günde bir su sırası geliyor. Sulama ile içme suyunun debisi azaldı. Devletimizden yardım bekliyoruz”

Yer: Mersin... Bu kuyruk 1 litre su için! - Resim : 2

Seyranlık Mahalle Muhtarı Veysel Yalçın ise konuyla ilgili “Derede kaynak suyumuz vardı. Başka mahalleye verildi. Hayvanlarımız susuz kaldı. Göçler başladı. Hakkımızı istiyoruz” ifadelerini kullandı.