Korkunç gerçek ortaya çıktı

Mersin'de 5 aylık hamile olduğu tespit edilen 17 yaşındaki İrem B.'nin intihar etmediği ortaya çıktı. Ölümünün ardından İrem B.'nin sezaryenle alınan bebeği de hayatını kaybetmişti. Yaşanan korkunç olayların perde arkasından töre cinayeti çıktı.

Korkunç gerçek ortaya çıktı

17 yaşındaki İrem B., 7 Kasım 2019'da Mersin'in Yenişehir ilçesi Bahçelievler mahallesindeki evinin banyosunda ölü bulundu. İrem B.'nin yanı başında bir silah bulunuyordu. İlk etapta intihar gibi görünen olay, genç kızın hamile olmasının ortaya çıkmasının ardından bambaşka bir hal aldı.

İrem B.'nin 5 aylık hamile olduğunun belirlenmesinin ardından sezaryenle alınan bebeği yaşatılmaya çalışıldı ancak 2 Ocak'ta o da hayatını kaybetti. Polisler, İrem B.'nin hamile olmasının yanısıra elinde barut izi olmamasından dolayı soruşturmayı derinleştirdi.

Ekipler, araştırma için Şanlıurfa'ya gitti

Ekipler hamile olan genç kızın olayı soruştururken kısa süre önce Şanlıurfa'dan Mersin'e taşındıklarını tespit etti. Bunun üzerine kente giden ekipler, Haliliye ilçesi Örencik Mahallesi'nde 3 ay boyunca yaptıkları çalışmalarda genç kızın aile yakınları ve vatandaşlarla görüştü.

İrem B'nin nişanlısından ayrılarak geçen yıl ekim ayında ailesiyle Mersin'e taşındıklarını tespit eden ekipler, güvenlik kamerası kayıtlarından genç kızın ölümünün ardından yakınlarının memleketlerine döndüklerini belirledi.

Araştırmayı derinleştiren ekipler, aile yakınlarının çelişkili ifadeleri üzerine baba K.B. (48), anne S.B. (54), abileri M.A.B. (20), V.B. (22) ile amcaları M.B. (53), İ.B. (44) ve M.V.B'yi (33) gözaltına aldı.

Ağabeyi, İrem'i öldürdüğünü itiraf etti

M.A.B'nin, ailesinin isteği üzerine kardeşini öldürdüğünü itiraf ettiği ve polise kendisini silahla vurduğunu söylediklerini anlattığı öğrenildi. Bazı yakınlarının da İrem B'nin nişanlısından ayrıldıktan sonra başkalarıyla görüştüğü iddiası üzerine ailesinin Mersin'e taşınma kararı aldığını söyledikleri belirtildi.

İrem B'nin öldümünün ardından sezaryenle dünyaya gelen bebeğinin 2 Ocak'ta hayatını kaybettiği öğrenildi. Zanlılar, emniyetteki işlemlerinin ardından "töre saikiyle kasten öldürme" suçlamasıyla adliyeye sevk edildi.