Meryem Uzerli'yi hiç böyle görmediniz! Kur'an-ı Kerim okumaya başladı!

Türkiye'yi Tükenmişlik Sendromu ile tanıştıran oyuncu Meryem Uzerli, karantinada olduğu şu günlerde maneviyata yöneldi ve Kur'an-ı Kerim okumaya başladı.

Meryem Uzerli'yi hiç böyle görmediniz!  Kur'an-ı Kerim okumaya başladı!

Dünya geneli yaşamı olumsuz etkileyen korona salgını sonrası evine kapanan ünlü oyuncu Meryem Uzerli çok farklı bir karar aldı. Salgın süresinde yaşamı sorgulamaya başlayan 36 yaşındaki Uzerli, maneviyata yöneldi.Meryem Uzerli'yi hiç böyle görmediniz!  Kur'an-ı Kerim okumaya başladı! - Resim : 1

: Bu zorlu süreçten çıkmak için maneviyata yönelen başarılı oyuncu Meryem Uzerli, Kur'an-ı Kerim okumaya başladı. Babası Türk, annesi Alman olan oyuncunun bu kararı herkesi şaşırttı. 

": Sosyal medyada gündem olan Uzerli'nin bu kararı, "Güzel oyuncu, tükenmişlik sendromuna karşı en güzel çözümü buldu" dedirtti. 

Meryem Uzerli Kimdir?

12 ağustos 1983 tarihinde Almanya’nın Hessen eyaleti Kassel şehrinde 4 çocuklu bir ailenin en küçük ve ikinci kızı olarak doğmuştur. İki ağabeyi ve bir ablası vardır. Tam adı Meriem Sahra Uzerli olan Meryem Uzerli’nin babası Hüseyin Uzerli Türk annesi Alman Ursula’dır.

Gençliğinde Hamburg’a yerleşip Schauspielstudio Frese’de oyunculuk ve tiyatro eğitimi aldı. Berlin başta olmak üzere Hamburg ve Kassel’in de içinde bulunduğu Almanya’nın önemli merkezlerinde tiyatrolarda oynadı.

5 Ocak 2011'de yayına başlayan Muhteşem Yüzyıl dizisinin oyuncu seçmelerinde; 8 ay süren seçmeler sonrasında Hürrem rolünü Meryem Uzerli canlandırmıştır.

173 cm. boyunda olan Meryem Uzerli, ana dili Almanca olup aynı zamanda İngilizce biliyor. Türkçesi çok iyi olmasa bile dizinin hikayesine paralel olarak Hürrem Sultan gibi bir nevi Türkçesini geliştirmiş olacak. 

Almanya'da bir çok televizyon filmi ve dizide rol alan Meryem Uzerli binicilik, yüzme ve basketbol sporlarını yaptı.

Uzerli, 2015 yılının yaz aylarında çekimlerine başlandığı Annemin Yarası adlı sinema filminde Ozan Güven, Okan Yalabık ve Belçim Bilgin Erdoğan ile başrolü paylaşmıştır. Film, Türkiye'de 11 Mart 2016'da sinemalarda gösterime girmiştir.

2016 yılında, 03 Prodüksiyon'un yapımcılığını üstelendiği, Taylan Biraderler'in yönetmenliğini yaptığı Gecenin Kraliçesi adlı Türk tv dizinde Selin karakterini üstlenen olan oyuncu Murat Yıldırım ile başrolü paylaşmıştır.

Güzel oyuncunun 10 Şubat 2014'te dünyaya gelen Lara isminde bir kızı vardır. 

Uzerli'nin sosyal medya hesabı Instagram'da 5,9 milyon takipçisi bulunmaktadır.