Metehan Demir: Polis Özel Harekat'a 'hazır ol' emri

Gazeteci Metehan Demir, Polis Özel Harekat birimlerine bu sabah itibariyle "Her an emre hazır olun" talimatı verildiğini, Barış Pınarı Harekatı Fırat'ın doğusunda sürerken, Fırat'ın batısında, Münbiç bölgesinde de özel bir tugayın hazır bekletildiğini söyledi.

Metehan Demir: Polis Özel Harekat'a 'hazır ol' emri

Gazeteci Metehan Demir, TV100 haber bültenine telefonla bağlanarak, Barış Pınarı Harekatı'nı değerlendirdi.

Türkiye'nin aylardır operasyonun sivil ve askeri altyapısını hazırladığını, bölgenin analizini yaptığını, izlenecek taktik ve stratejilerin oluşturulduğunu söyleyen Demir, "Türkiye'nin uluıslararası camiada karşılaştığı psikolojik harekat da var. Türkiye'nin bu operasyonunu akamete uğratmak, sendeye uğratmak, kafasını karıştırmak, demoralize etmek amaçlı. Bunu da görüyoruz. Batı dünyasından gelen salvolara karşı da Ankara hazırlıklı. Bunların her birinin senaryoları, öngörüleri yapılmıştı.İnşallah askerlerimiz sağ salim operasyonu tamamlar, başarı sağlar.Tüm dünyadan çeşitli karalama kampanyaları, sinsi oyunlarla karşılaşmamıza da şaşırmamak lazım. Tedbirler alındıkça bunlar da savuşturulacaktır." dedi.

Devletin ilgili birimlerinin son bir haftadır bölgenin ileri gelenleri, sivil kanaat önderleri ile ön görüşmeler yaptıklarını söyleyen Metehan Demir, "Türkiye'nin bu harekatının 3 önemli amacı var. Ve bu amaçlara başarıyla ulaşacaktır. Uzun soluklu bir operasyon olabilir. Bazı kritik hedefler var onlar ele geçtiğinde Türkiye duracaktır." dedi.

- Polis Özel Harekat'a talimat gönderildi

Metehan Demir, basında yer almayan iki bilgiyi de TV100 ekranlarından paylaştı:

"Bölgede şu an için ihtiyaç yok ama daha önce Afrin Harekatı'nda gördüğümüz üzere Polis Özel Harekat birimlerine de bu sabah itibariyle hazır olmaları konusunda özel bir emir gönderildi. İkincisi de Türkiye, Fırat'ın doğusunda bu operasyonu yaparken, Fırat'ın batısında Münbiç bölgesinde özel bir tugayını operasyon için hazır bekletiyor."