Meteoroloji'den bu bölgeler için flaş uyarı!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Akdeniz bölgesi için uyarıda bulundu. Özellikle Antalya’nın Doğusu ve Mersin’de çok kuvvetli yağış bekleniyor.

Meteoroloji'den bu bölgeler için flaş uyarı!

Yurdun neredeyse tamamında yağışlı hava, etkisini göstermeye devam ediyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Akdeniz bölgesinde gerçekleşecek yoğun yağışlara karşı uyarıda bulundu.

Bölgede yer alan Antalya'nın özellikle doğu kesimlerinde ve Mersin'de şiddetli yağış hayatı olumsuz etkileyebilir. 

Meteoroloji'nin turuncu kodla verdiği uyarıda yarın ve pazar günü çok şiddetli yağış, sel, su baskını, hortum, yağış esnasında kuvvetli rüzgar tehlikesi bulunuyor.

Meteoroloji'den bu bölgeler için flaş uyarı! - Resim : 1

MGM'nin twitter üzerinden duyurduğu açıklamasında "Yarın (Cumartesi) öğle saatlerinden itibaren Antalya’nın doğusu (Manavgat, Akseki, İbradı, Alanya, Gündoğmuş, Gazipaşa) ve Mersin il genelinde çok kuvvetli (20-75 kg/metrekare) ve Gazipaşa, Alanya, Gündoğmuş, Anamur, Bozyazı, Aydıncık çevrelerinde yer yer aşırı (100 kg/metrekare üstü) sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış beklendiğinden meydana gelebilecek sel, su baskını, yıldırım, dolu, hortum riski ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır." denildi.

Ege ve Marmara’da Beklenen Fırtınaya Dikkat!

Yağış Marmara ve Ege'de de etkisini gösterecek. MGM, "Yarın sabah saatlerinden itibaren Kıyı Ege’de güney ve güneybatıdan kuvvetli esmeye başlayacak rüzgarların; zamanla Ege geneli ile Marmara’nın güney ve doğusunda fırtına(40-74 km/saat) ve yer yer kuvvetli fırtına (75-90 km/saat) olarak esmesi beklendiğinden meydana gelebilecek çatı uçması, soba ve baca gazı zehirlenmesi, ağaç ve direk devrilmesi ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır." diyerek bu bölgeleri şiddetli yağışa karşı uyardı.

Meteoroloji'den bu bölgeler için flaş uyarı! - Resim : 2

Muğla çevreleri ile Antalya’nın batısında kuvvetli yağış

Meteoroloji, Muğla ve antalya'nın batısında da yağış uyarısında bulundu. Açıklamada yarın (Cumartesi) sabah saatlerinden itibaren Muğla il geneli ile Antalya’nın batısında (Kaş, Demre, Finike, Kumluca, Elmalı) kuvvetli (21-50 kg/metrekare) sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış beklendiğinden meydana gelebilecek sel, su baskını, yıldırım, dolu, kıyı kesimlerde hortum oluşması ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır. denildi.

Meteoroloji'den bu bölgeler için flaş uyarı! - Resim : 3