Meteoroloji Genel Müdürlüğü İstanbul'u lodos için uyarmıştı, korkulan başa geldi İstanbul'un sahil kesimlerinde dalgalar yükselmeye başladı!

Ülke genelinde kendisini iyiden iyiye göstermeye başlayan sonbahar beraberinde lodos rüzgarlarını da getirdi. Meteorolojinin yaptığı açıklamalar doğrultusunda özellikle sahil bölgelerinde beklenen etkili ve yoğun lodos rüzgarları kendisini göstermeye başladı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü İstanbul'u lodos için uyarmıştı, korkulan başa geldi İstanbul'un sahil kesimlerinde dalgalar yükselmeye başladı!

Sonbaharın etkisi ile yavaş yavaş başlayan rüzgarlı ve serin havalar İstanbul'da kendisini göstermeye başladı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü İstanbul için özellikle sahil kesimlerinde görülecek olan lodos uyarısında bulunmuştu. Sahil kesimlerinde kendisini göstermeye başlayan lodos rüzgarlarının denizde yüksek dalgalar oluşturduğu gözlemlendi.

RÜZGARIN SAATTEKİ HIZI 36 KİLOMETREYE KADAR ÇIKTI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü İstanbul’da lodos uyarısında bulunmuştu. Sabah saatlerinden itibaren özellikle sahil kesimlerinde lodosun etkili olduğu görüldü. Rüzgarın saatteki hızı zaman zaman 36 kilometreye kadar çıktı. Lodos, Avcılar Ambarlı sahilinde de etkisini gösterdi. Küçükçekmece ve Avcılar kıyılarında dalgalar kıyıya vururken, açıkta bulunan balıkçı teknelerinin lodos etkisiyle savrulduğu görüldü.

 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü İstanbul'u lodos için uyarmıştı, korkulan başa geldi İstanbul'un sahil kesimlerinde dalgalar yükselmeye başladı! - Resim : 1