Meteoroloji ve AFAD bu illerde yaşayanları uyardı!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü ve AFAD, tüm yurtta etkisini sürdüren yağışlara karşı Karadeniz Bölgesi'ne de sarı uyarı verdi. Bu bölgelerde sel, su baskını ve heyelan tehlikesi devam ediyor.

Meteoroloji ve AFAD bu illerde yaşayanları uyardı!

Yağışlar Türkiye'nin büyük bir kısmını etkisi altına almışken meteorolojinin yağış ve fırtınanın seyrine göre verdiği uyarılar devam ediyor.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ve Meteoroloji Genel Müdürlüğü açıklamalarında, Doğu Karadeniz’de  özellikle Trabzon, Rize ve Artvin illerini kuvvetli yağış ihtimaline karşı uyardı.

Meteoroloji ve AFAD bu illerde yaşayanları uyardı! - Resim : 1Sel, su baskını ve heyelan tehlikesine yol açabilecek yoğun yağış hakkında açıklama yapan Meteoroloji; 15 Aralık Çarşamba sabah saatlerinde Doğu Karadeniz kıyılarında başlayacak olan yağışların, 17.12.2020 Perşembe sabah saatlerine kadar Trabzon’un doğusunda (Sürmene, Köprübaşı, Of, Dernekpazarı, Çaykara, Hayrat) kuvvetli (21-50 kg/m2), Rize ile Artvin’in kıyı ilçelerinde (Arhavi, Hopa, Kemalpaşa) çok kuvvetli ve yer yer şiddetli (51-100 kg/m2) olması beklendiğini açıkladı.

AFAD ayrıca vatandaşları sel, su baskını, heyelan ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği konusunda uyardı.