Meteoroloji gün verdi: Yağışlı hava tüm yurdu saracak!
Meteoroloji’den yeni hafta için peş peşe sağanak uyarıları geldi. Salı ve çarşamba günü daha çok Doğu Karadeniz’de etkili olacak yağışların, perşembeden itibaren yurdun birçok bölgesine yayılması bekleniyor. Yağışlı sistem cuma günü etki alanını daha da genişletirken, hafta sonuyla birlikte doğu kesimlere çekilecek. Sıcaklıklar ise güney ve batıda mevsim normallerinin üzerinde seyredecek.
Meteorolojiden yurdun büyük bölümüne hafta sonu için yağış uyarısı geldi.
Türkiye genelinde bu hafta beklenen hava durumuna ilişkin değerlendirmede bulunan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Meteoroloji Genel Müdürlüğü Hava Tahmin Uzmanı Cengiz Çelik, salı günü yağışların Doğu Karadeniz kıyıları, Artvin, Kars ve Ardahan çevreleri ile Ağrı ve Van'ın doğu ilçelerinde devam edeceğini belirtti.

Çelik, çarşamba günü Doğu Karadeniz kıyıları ile Ordu çevrelerinde sağanağın görüleceğini aktardı.
Çelik, perşembe günü Marmara, İç Ege, Akdeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu'nun kuzeydoğusu, Batı Karadeniz, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları ile Artvin, Kars ve Ardahan çevrelerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak beklendiğini ifade etti.

"YAĞIŞLAR CUMA GÜNÜ BATI VE İÇ KESİMLERE YAYILACAK"
Çelik, cuma günü yağışlı sistemin daha geniş bir alanda etkili olacağını vurgulayarak Marmara'nın doğusu, İç Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzeyi ile Bingöl ve Kilis çevrelerinde sağanak ve gök gürültülü sağanağın tahmin edildiğini kaydetti.
Çelik, cumartesi günü yağışların doğu kesimlere çekileceğini, İç Anadolu'nun doğusu, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu ile Ordu ve Tokat çevrelerinde etkili olacağını söyledi.

Pazar günü ise yağışların Doğu Karadeniz kıyıları ile Ordu çevrelerinde devam edeceğini aktaran Çelik, diğer bölgelerde havanın büyük ölçüde az bulutlu ve açık olacağını belirtti.
Çelik, hava sıcaklıklarının yurdun güney ve batı kesimlerinde mevsim normallerinin üzerinde, diğer bölgelerde ise mevsim normalleri civarında seyretmesinin beklendiğini kaydetti.
