Meteoroloji son hava tahminlerini açıkladı! Kuvvetli şekilde olacak! Hafta sonuna dikkat!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) haftalık hava tahminine ilişkin sosyal medya hesabından paylaşım yaptı. İşte son dakika hava tahmini raporu ve detayları...

Meteoroloji son hava tahminlerini açıkladı! Kuvvetli şekilde olacak! Hafta sonuna dikkat!

Rapora göre önümüzdeki hafta sonundan itibaren yurdun birçok bölgesinde sağanak yağış ve gök gürültülü sağanak bekleniyor.

Özellikle hafta sonu tüm yurtta etkili olması beklenen yağış, 14 Ekim Cuma gününden itibaren İç Anadolu Bölgesinin bazı yerleri hariç yurdun genelinde yüzünü gösterecek.

Yurt genelinde etkili olacak

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemizin kuzey, iç ve doğu kesimlerinin parçalı, yer yer çok bulutlu, Isparta ve Afyonkarahisar ile Eskişehir, Kırıkkale ve Ankara'nın güney çevrelerinin; Marmara'nın doğusu, Orta Karadeniz'in doğusu, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzey ve batısı ile Adıyaman, Hatay, Osmaniye ve Orta Toroslar çevrelerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah saatlerinde Marmara'nın güneyi, Batı ve Orta Karadeniz’in iç kesimleri ile İç Ege'de yer yer sis ve pus bekleniyor.

Meteoroloji son hava tahminlerini açıkladı! Kuvvetli şekilde olacak! Hafta sonuna dikkat! - Resim : 1

Meteoroloji son hava tahminlerini açıkladı! Kuvvetli şekilde olacak! Hafta sonuna dikkat! - Resim : 2

Meteoroloji Genel Müdürlüğü uyarıları peş peşe yaptı. İstanbul'un Anadolu Yakası, Kocaeli, Sakarya, Bilecik ve Bursa çevreleri için yoğun yağış uyarısı yaptı. Sosyal medyadan paylaşılan raporda, "Mevsim normalleri civarında seyreden hava sıcaklıklarının cuma gününden itibaren azalarak iç ve batı kesimlerde yer yer mevsim normallerinin altına düşeceği tahmin ediliyor." denildi.

Cuma günü yağışlar geri dönüyor 

 7 günlük haritaya göre cuma günü yağışlı hava geri dönüyor. 14 Ekim cuma günü iç kesimler hariç yurdun büyük bölümünde yağış var. Bu yağışlar Akdeniz Bölgesi'nde kuvvetli şekilde görülecek.

Cumartesi, Pazar ve Pazartesi tüm yurtta yağış var

Meteoroloji'nin haritasına göre; hafta sonu yurdun büyük bölümünde yağış bekleniyor. Cumartesi ve Pazar günü yağışla birlikte Marmara Bölgesi'nde fırtına da etkili olacak.