Meteoroloji tek tek açıkladı! 4 il için turuncu, 44 il için sarı kodlu uyarı yapıldı! Ani sel, su baskını, yıldırım, heyelan ve doluya dikkat!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), 4 il için turuncu, 44 il için sarı olmak üzere 48 için kuvvetli sağanak yağış uyarısı yaptı. Bu ilerdeki vatandaşların ani sel, su baskını, yıldırım, heyelan, yerel dolu yağışı, ani kuvvetli rüzgar, kısa süreli fırtına ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olması gerekiyor.

Meteoroloji tek tek açıkladı! 4 il için turuncu, 44 il için sarı kodlu uyarı yapıldı! Ani sel, su baskını, yıldırım, heyelan ve doluya dikkat!

Türkiye, son günlerde sağanak yağışların etkisi altına girdi. Bazı illerde etkili olacak sağanak yağışların kuvvetli olması bekleniyor. Bu doğrultuda Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), 1 Ekim Pazar gününün hava durumuna ilişkin tahminlerini yayınladı.

48 İL İÇİN UYARI

Buna göre 4 il için turuncu, 44 il için sarı kodlu yağış uyarısı verildi.

SEL, SU BASKINI, FIRTINA VE DOLUYA DİKKAT!

Vatandaşların ani sel, su baskını, yıldırım, heyelan, yerel dolu yağışı, ani kuvvetli rüzgar, kısa süreli fırtına ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olması gerekiyor.

TURUNCU KODLU YAĞIŞ UYARISI YAPILAN İLLER

Adana
Hatay
Samsun
Osmaniye

SARI KODLU YAĞIŞ UYARISI YAPILAN İLLER

Amasya (Sarı kodlu uyarı)
Ankara
Artvin
Balıkesir
Bingöl
Bolu
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Diyarbakır
Elazığ
Erzincan
Giresun
İstanbul
Kastamonu
Kayseri
Kırşehir
Kocaeli
Malatya
Nevşehir
Ordu
Rize
Sakarya
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Yozgat
Zonguldak
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Yalova
Karabük
Düzce

SARI KODLU YAĞIŞ UYARISININ ANLAMI NEDİR?

Hava durumu potansiyel tehlikelidir: Tahmin edilen meteorolojik hadise olağandışı olmamakla birlikte, meteorolojik şartlardan etkilenebilecek faaliyetler konusunda dikkatli olunmalıdır.

TURUNCU KODLU YAĞIŞ UYARISININ ANLAMI NEDİR?

Hava durumu tehlikelidir: Tahmin edilen meteorolojik hadise sıklıkla görülmemektedir. Hasar ve kayıpların oluşması muhtemeldir. Çok tedbirli olmalı, güncel meteorolojik koşullar ve tahminler takip edilmelidir.