Meteoroloji tek tek açıkladı! 7 il için sarı kodlu sağanak yağış uyarısı! Yarın sel, su baskını ve yıldırıma dikkat

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 7 il için sarı kodlu sağanak yağış uyarısı yaptı. Bu illerde sel, su baskını, yıldırım ve ulaşımda aksamalara karşı vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerektiği kaydedildi.

Meteoroloji tek tek açıkladı! 7 il için sarı kodlu sağanak yağış uyarısı! Yarın sel, su baskını ve yıldırıma dikkat

Türkiye'nin neredeyse tamamında etkili olan sağanak yağış Marmara ve Akdeniz Bölgesi başta olmak üzere yurdun bir kısmını terk etti. Ancak sağanak yağışlar, Batı Karadeniz Bölgesi ve Doğu Anadolu'da devam ediyor. Bu doğrultuda Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan değerlendirmelere göre gök gürültülü sağanak yağışların bu bölgelerdeki bazı illerde daha fazla etkili olacağı tahmin ediliyor.

SARI KODLU UYARI

Yayınlanan tahminlerde 4 Eylül Çarşamba günü 7 il için sarı kodlu sağanak yağış uyarısı yapıldı. Söz konusu illerdeki vatandaşların sel, su baskını, heyelan, yıldırım ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olmasını gerekiyor.

Sarı kodlu yağış uyarısı yapılan iller şöyle:

-Ağrı
-Bitlis
-Hakkâri
-Mardin
-Siirt
-Van
-Şırnak

SARI KODLU YAĞIŞ UYARISININ ANLAMI NEDİR?

Hava durumu potansiyel tehlikelidir: Tahmin edilen meteorolojik hadise olağandışı olmamakla birlikte, meteorolojik şartlardan etkilenebilecek faaliyetler konusunda dikkatli olunmalıdır.