Meteoroloji'den Ankara'ya sarı kodlu uyarı! Valilik, vatandaşları sel ve kuvvetli rüzgara karşı uyardı

Kış geliyor... Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son hava tahmin raporuna göre yurdun büyük bir kesiminde kuvvetli yağış bekleniyor. Ankara'nın da içlerinde bulunduğu 12 kent için sarı kodlu uyarı verildi.

Meteoroloji'den Ankara'ya sarı kodlu uyarı! Valilik, vatandaşları sel ve kuvvetli rüzgara karşı uyardı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından 15 - 21 Eylül tarihlerine ilişkin haftalık hava durumu tahmin haritası yayınlandı. Buna göre yarından itibaren yurdun büyük bir kısmında yağışlı bir hava bekleniyor.

Hava sıcaklıkları yağışlı bölgelerde düşüyor

Meteoroloji tarafından yapılan açıklamada, "Hava sıcaklıklarının ülkemiz genelinde mevsim normalleri civarında, Çarşamba ve Perşembe günleri yağış alan yerlerde mevsim normallerinin altında seyredeceği tahmin ediliyor." denildi.

Yağışlar Samsun ve Ordu'da etkili olacak

Orta Karadeniz'deki yağışların Samsun ve Ordu'da kuvvetli olması beklenirken, konuyla ilgili olarka yapılan açıklamada, "Yapılan son değerlendirmelere göre; bu gece saatlerinden itibaren Orta Karadeniz'de görülecek olan sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların, Samsun ve Ordu'nun iç kesimlerinde yerel kuvvetli (21-50 kg/m2) olması beklendiğinden ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir." ifadelerine yer verildi.

Konya için şiddetli yağış uyarısı

Konya'da da yağışların etkili olacağı aktarılan bilgiler arasında yer aldı. Meteoroloji tarafından yapılan açıklamada, "(Çarşamba) sabah saatlerinden itibaren Konya'nın kuzey ve batısında başlayacak olan sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların zamanla etkisini artırarak Perşembe (16.09.2021) öğle saatlerine kadar il merkezi ile kuzey ve batı ilçelerinde yerel kuvvetli (21-50 kg/m2) olması beklendiğinden ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir." denildi.

Batı Akdeniz için sel ve kuvvetli rüzgar uyarısı

"Yapılan son değerlendirmelere göre; yarın (Çarşamba) öğle saatlerinden itibaren batı bölgelerde görülecek olan gök gürültülü sağanak yağışların, Batı Akdeniz'in iç kesimleri (Antalya'nın iç kesimleri, Isparta, Burdur), Denizli ve Afyonkarahisar çevreleri ile Kütahya'nın doğu ilçelerinde yerel kuvvetli (21-50 kg/m2) olması beklendiğinden ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir."