Meteoroloji uyardı!.. Kuvvetli sağanak ve fırtına vuracak!.. Bu yerlerde yaşayanlar dikkat!

Meteorolojiden alınan son verilere göre bazı il ve bölgelerde kuvvetli sağanak, buzlanma ve fırtına bekleniyor.

Meteoroloji uyardı!.. Kuvvetli sağanak ve fırtına vuracak!.. Bu yerlerde yaşayanlar dikkat!

Yapılan son değerlendirmelere göre yurdun kuzey ve batı kesimlerinin parçalı, yer yer çok bulutlu, Marmara, Ege, Batı Akdeniz Batı Karadeniz'in batısı ile Eskişehir, Çankırı, Ankara, Yozgat ve Kastamonu çevrelerinin sağanak, Ege ve Batı Akdeniz kıyı kesimlerinin yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin parçalı az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

Meteoroloji uyardı!.. Kuvvetli sağanak ve fırtına vuracak!.. Bu yerlerde yaşayanlar dikkat! - Resim : 1

Yağışların Kıyı Ege, Çanakkale, Balıkesir'in batı kesimleri ve Antalya çevrelerinde yerel olarak kuvvetli (21-50 kg/m²) olması bekleniyor. Buna göre olası ulaşımda aksamalar, su baskını, sel, yıldırım gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması konusunda uyarıda bulunuldu.

Meteoroloji uyardı!.. Kuvvetli sağanak ve fırtına vuracak!.. Bu yerlerde yaşayanlar dikkat! - Resim : 2

İç ve doğu kesimlerde yer yer pus ve sis ile birlikte, doğusunda kuvvetli buzlanma ve don olayları bekleniyor. Buna göre yaşanabilecek olumsuzluklara (ulaşımda aksamalar vb) karşı dikkatli ve tedbirli olunması konusunda uyarıda bulunuldu.

Meteoroloji uyardı!.. Kuvvetli sağanak ve fırtına vuracak!.. Bu yerlerde yaşayanlar dikkat! - Resim : 3

Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun doğusunda yüksek kar örtüsünün bulunduğu dik yamaçlarda çığ oluşma riski olmasından yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması konusunda uyarıda bulunuldu.

Meteoroloji uyardı!.. Kuvvetli sağanak ve fırtına vuracak!.. Bu yerlerde yaşayanlar dikkat! - Resim : 4

Sıcaklıkların Doğu Anadolu'nun doğusunda mevsim normallerinin altında, diğer bölgelerimizde mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi bekleniyor.

Rüzgarın genellikle güney ve güneybatı (Lodos), Güneydoğu Anadolu’da kuzeydoğu ve doğulu yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette; İç Anadolu'nun kuzeybatısında kuvvetli (40-60 km/sa), Ege, Marmara, Batı Akdeniz’in iç kesimleri ve Batı Karadeniz’de güneyli yönlerden kuvvetli rüzgar ve fırtına (60-90 km/sa, yüksek kesimlerde 90-120 km/sa) şeklinde esmesi bekleniyor. Fırtınanın oluşturabileceği ulaşımda aksamalar, soba ve doğalgaz kaynaklı zehirlenmeler, çatı uçması gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması konusunda uyarıda bulunuldu.