Meteoroloji'den flaş uyarı! Sıcaklık azalıyor, sağanak geliyor!

Yurt genelinde son bir haftadır devam eden yüksek sıcaklıkların ardından Meteoroloji'den önemli bir uyarı geldi. Meteoroloji, sıcaklıkların yarından itibarıyla kuzey ve iç kesimlerde 2 ila 6 derece azalacağını duyurdu.

Meteoroloji'den flaş uyarı! Sıcaklık azalıyor, sağanak geliyor!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), Türkiye'nin kuzey ve iç kesimlerinde sıcaklıkların azalacağını açıkladı. İstanbul Bölge Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi'nce yapılan açıklamada, serin ve yağışlı havanın yurdun kuzey ve iç kesimlerinde etkili olması bekleniyor.

SICAKLIKLAR 2-6 DERECE AZALACAK

Mevsim normallerinin 3 ila 8 derece üzerinde seyreden sıcaklıklar, yarından itibaren hissedilir derecede azalacak. Marmara Bölgesi genelinde ise sıcaklıkların mevsim normallerinin 2 ila 6 derece altına ineceği tahmin ediliyor.

MARMARA'DA SICAKLIK DÜŞÜYOR

Bölgede günün en yüksek hava sıcaklıklarının, İstanbul'da 27-26, Edirne´de 29-27, Kırklareli´de 27-24, Tekirdağ´da 27-25, Kocaeli´de 27-26, Sakarya´da 24-22, Yalova´da 25-23 dereceler civarında seyretmesi bekleniyor.

SEL BÖLGESİNE YAĞIŞ UYARISI

Bugün yağışların; Eskişehir'in doğusu, Ankara, Kırıkkale, Çankırı, Karabük, Çorum, Bolu'nun doğu ilçeleri ile Kastamonu çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olacağı beklendiğinden ani sel, su baskını, yıldırım, dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması istendi.

YARIN DA SAĞANAK VAR

Perşembe günü Ankara 26, İstanbul 27 ve İzmir 29 derece olacak. Marmara, Karadeniz, İç Anadolu, Akdeniz ve Doğu Anadolu'nun kuzeyinde sağanak yağış bekleniyor.