Bu bölgelerde yaşayanlar dikkat!.. Kuvvetli sağanak ve fırtına etkili olacak!

Meteorolojiden alınan son verilere göre bazı il ve bölgelerde kuvvetli sağanak yağış, buzlanma, sis ve şiddetli fırtına bekleniyor.

Bu bölgelerde yaşayanlar dikkat!.. Kuvvetli sağanak ve fırtına etkili olacak!

Yapılan son değerlendirmelere göre yurdun iç ve batı kesimleri parçalı ve çok bulutlu, Marmara (Sakarya ve Bilecik dışında), Kıyı Ege, Manisa, Antalya, Isparta çevreleri ile Burdur’un doğu kesimlerinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

Bu bölgelerde yaşayanlar dikkat!.. Kuvvetli sağanak ve fırtına etkili olacak! - Resim : 1

Yağışların; Trakya, Çanakkale, İzmir çevreleri ile Balıkesir’in kıyı, Antalya il merkezi ve batı kesimlerinde kuvvetli olması bekleniyor. Buna göre meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması konusunda uyarıda bulunuldu.

Bu bölgelerde yaşayanlar dikkat!.. Kuvvetli sağanak ve fırtına etkili olacak! - Resim : 2

Sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer pus ve sis bekleniyor.

Bu bölgelerde yaşayanlar dikkat!.. Kuvvetli sağanak ve fırtına etkili olacak! - Resim : 3

Rüzgarın genellikle güneyli yönlerden hafif arasıra orta kuvvette, Marmara, Ege ve Orta Karadeniz’de güneyli yönlerden kuvvetli (40-60 km/sa), batı kesimlerde yer yer fırtına (yer yer 70 km/sa) şeklinde esmesi bekleniyor. Buna göre meydana gelebilecek çatı uçması, soba ve baca gazı zehirlenmesi, ağaç ve direk devrilmesi ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması konusunda uyarıda bulunuldu.

Bu bölgelerde yaşayanlar dikkat!.. Kuvvetli sağanak ve fırtına etkili olacak! - Resim : 4

Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun güneydoğusunda çığ oluşma tehlikesi öngörülüyor. Buna göre meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması konusunda uyarıda bulunuldu.

Hava sıcaklıklarının iç ve batı kesimler ile Güneydoğu Anadolu'da 2 ila 5 derece artacağı diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.