Meteoroloji saat verdi!.. Bu yerlerde yaşayanlar dikkat!.. Sağanak, kar, fırtına, zirai don..!

Meteorolojiden alınan son verilere göre bazı il ve bölgelerde sağanak yağış, karla karışık yağmur, yoğun kar yağışı, zirai don ve fırtına bekleniyor.

Meteoroloji saat verdi!.. Bu yerlerde yaşayanlar dikkat!.. Sağanak, kar, fırtına, zirai don..!

Yapılan son değerlendirmelere göre yurt genelinin parçalı ve yer yer çok bulutlu, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu'nun doğusu ile Osmaniye, Hatay ve Adıyaman çevrelerinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Meteoroloji saat verdi!.. Bu yerlerde yaşayanlar dikkat!.. Sağanak, kar, fırtına, zirai don..! - Resim : 1

Doğu Karadeniz kıyıları, Güneydoğu Anadolu'nun doğusu ile Hatay, Osmaniye, Malatya, Elazığ ve Adıyaman çevrelerinde yağmur ve sağanak, yağış alan diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması beklenen yağışların; Bingöl ve Muş'un yüksekleri, Ağrı ve Kars çevreleri ile Erzurum'un güney ve doğusunda yoğun kar şeklinde olması bekleniyor. Buna göre yaşanabilecek olumsuzluklara karşı tedbirli ve dikkatli olunması konusunda uyarıda bulunuldu.

Meteoroloji saat verdi!.. Bu yerlerde yaşayanlar dikkat!.. Sağanak, kar, fırtına, zirai don..! - Resim : 2

Bu sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don ile birlikte yer yer pus ve sis olayı bekleniyor.

Meteoroloji saat verdi!.. Bu yerlerde yaşayanlar dikkat!.. Sağanak, kar, fırtına, zirai don..! - Resim : 3

Sabah saatlerinde, Marmara ve Batı Karadeniz’de zirai faaliyetlerin devam ettiği yerlerde hafif zirai don riski beklendiğinden başta üreticilerimiz olmak üzere ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda uyarıda bulunuldu.

Meteoroloji saat verdi!.. Bu yerlerde yaşayanlar dikkat!.. Sağanak, kar, fırtına, zirai don..! - Resim : 4

Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun güneydoğusunda çığ oluşma tehlikesi öngörülüyor. Buna göre yaşanabilecek olumsuzluklara karşı tedbirli ve dikkatli olunması konusunda uyarıda bulunuldu.

Sıcaklıkların kuzey ve iç kesimlerde 2 ila 4 derece artacağı, doğu bölgelerde 1 ila 3 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

Rüzgarın genellikle batı ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Doğu Anadolu'nun güneydoğusunda kuvvetli (40-60 km/sa) olarak eseceği tahmin ediliyor. Buna göre yaşanabilecek olumsuzluklara karşı tedbirli ve dikkatli olunması konusunda uyarıda bulunuldu.