Meteoroloji saat verdi!.. Bu bölgelerde yaşayanlar dikkat!.. Sağanak ve fırtına vuracak!

Meteorolojiden alınan son verilere göre bazı il ve bölgelerde sağanak yağış, karla karışık yağmur, buzlanma, sis, çığ riski ve şiddetli fırtına bekleniyor.

Meteoroloji saat verdi!.. Bu bölgelerde yaşayanlar dikkat!.. Sağanak ve fırtına vuracak!

Yapılan son değerlendirmelere göre yurdun kuzey ve batı kesimlerinin parçalı ve yer yer çok bulutlu, Marmara'nın batısı ve Kıyı Ege ile İstanbul, Yalova, Bursa, Kütahya, Uşak, Antalya, Isparta, Zonguldak, Bartın, Artvin, Erzurum ve Ardahan çevrelerinin yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

Meteoroloji saat verdi!.. Bu bölgelerde yaşayanlar dikkat!.. Sağanak ve fırtına vuracak! - Resim : 1Yağışların genellikle yağmur ve sağanak, gece saatlerinde Ege kıyılarında yer yer gök gürültülü sağanak, sabah saatlerinde Erzurum ve Ardahan çevreleri ile Artvin'in yüksek kesimlerinde karla karışık yağmur şeklinde olması bekleniyor.

Meteoroloji saat verdi!.. Bu bölgelerde yaşayanlar dikkat!.. Sağanak ve fırtına vuracak! - Resim : 2Sabah ve gece saatlerinde doğu kesimlerde pus ve yer yer sis ile birlikte buzlanma ve don olayı görüleceği tahmin ediliyor.

Meteoroloji saat verdi!.. Bu bölgelerde yaşayanlar dikkat!.. Sağanak ve fırtına vuracak! - Resim : 3Hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin 5-10 derece üzerinde seyredeceği tahmin edilen Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun güneydoğusunda kar erimesi bekleniyor. Kar erimesi nedeniyle su baskını ve dik yamaçlarda çığ oluşma riski bulunduğundan, meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması konusunda uyarıda bulunuldu.

Meteoroloji saat verdi!.. Bu bölgelerde yaşayanlar dikkat!.. Sağanak ve fırtına vuracak! - Resim : 4Sıcaklıklarda önemli bir değişiklik olmayacağı, yurt genelinde mevsim normallerinin 6-12 derece üzerinde seyretmesi bekleniyor.

Rüzgarın genellikle güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara, Kuzey ve Kıyı Ege ile Orta ve Doğu Karadeniz'de kuvvetli ve kısa sürel fırtına (40-70 km/sa) şeklinde eseceği tahmin ediliyor. Buna göre olası soba ve baca gazı zehirlenmeleri, ağaç ve direk devrilmesi, çatı uçması ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması konusunda uyarıda bulunuldu.