Meteoroloji il il uyardı!.. İstanbul'da yola çıkacaklar dikkat!.. Önleminizi alın!

Meteorolojiden alınan son verilere göre İstanbul, Çanakkale, Balıkesir, Konya ve Karaman çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği bekleniyor.

Meteoroloji il il uyardı!.. İstanbul'da yola çıkacaklar dikkat!.. Önleminizi alın!

Yapılan son değerlendirmelere göre Ege, Batı Akdeniz, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları ile İstanbul, Çanakkale, Balıkesir, Konya ve Karaman çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Meteoroloji il il uyardı!.. İstanbul'da yola çıkacaklar dikkat!.. Önleminizi alın! - Resim : 1

Sıcaklıkların kuzeybatı kesimlerde 1 ila 3 derece artacağı, güneybatı kesimlerde 1 ila 3 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı ve yurt genelinde mevsim normalleri civarında seyredeceği bekleniyor.

Meteoroloji il il uyardı!.. İstanbul'da yola çıkacaklar dikkat!.. Önleminizi alın! - Resim : 2

Rüzgarın genellikle kuzeyli, Akdeniz kıyıları ile güneydoğu kesimlerde güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Kuzey Ege, Marmara ve Batı Karadeniz’in kıyı kesimlerinde kuzey ve kuzeydoğudan kuvvetli olarak (30-60 km/sa) eseceği tahmin ediliyor.

Meteoroloji il il uyardı!.. İstanbul'da yola çıkacaklar dikkat!.. Önleminizi alın! - Resim : 3

Meteoroloji il il uyardı!.. İstanbul'da yola çıkacaklar dikkat!.. Önleminizi alın! - Resim : 4

Meteorolojiden yapılan sarı kodlu uyarıda 'Antalya kıyıları ile doğusunun iç kesimlerinde beklenen kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlara dikkat!' ifadeleri kullanıldı.

Meteorolojik Uyarı!