Meteoroloji turuncu alarm verdi!.. Bu yerlerde yaşayanlar dikkat!.. Çok kuvvetli olacak!

Meteorolojiden alınan son verilere göre İzmir, Aydın, Muğla, Manisa ile Edirne'nin Güneyi, Edremit, Ayvalık, Burhaniye, Havran, Gömeç ilçeleri ve Çanakkale çevrelerinde kuvvetli (21-50 kg/m2) ve yer yer çok kuvvetli (51-75 kg/m2) sağanak yağış bekleniyor.

Meteoroloji turuncu alarm verdi!.. Bu yerlerde yaşayanlar dikkat!.. Çok kuvvetli olacak!

Meteoroloji turuncu alarm verdi!.. Bu yerlerde yaşayanlar dikkat!.. Çok kuvvetli olacak! - Resim : 1Yapılan son değerlendirmelere göre batı bölgelerin parçalı yer yer çok bulutlu, Marmara'nın batısı ve Kıyı Ege ile akşam saatlerinden sonra Kocaeli, Sakarya, Yalova Bilecik, Kütahya, Uşak ve Denizli çevrelerinin yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

Meteoroloji turuncu alarm verdi!.. Bu yerlerde yaşayanlar dikkat!.. Çok kuvvetli olacak! - Resim : 2

Sağanak ve gök gürültülü sağanak şeklinde görülecek yağışların; Kıyı Ege (İzmir, Aydın, Muğla, Manisa) ile Edirne'nin Güneyi, Balıkesir'in batı kıyıları (Edremit, Ayvalık, Burhaniye, Havran, Gömeç ilçeleri) ve Çanakkale çevrelerinde kuvvetli (21-50 kg/m2) ve yer yer çok kuvvetli (51-75 kg/m2)olması bekleniyor. Buna göre yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (ani sel, su baskını, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar, yerel dolu yağışı ve hortum oluşma riski vb.) dikkatli ve tedbirli olunması konusunda uyarıda bulunuldu.

Meteoroloji turuncu alarm verdi!.. Bu yerlerde yaşayanlar dikkat!.. Çok kuvvetli olacak! - Resim : 3

Sıcaklıkların batı kesimlerde yağışla birlikte azalacağı, diğer yerlerde değişmeyeceği, kuzey ve batı bölgelerde mevsim normalleri civarında, diğer kesimlerde üzerinde seyretmeye devam edeceği tahmin ediliyor.

Meteoroloji turuncu alarm verdi!.. Bu yerlerde yaşayanlar dikkat!.. Çok kuvvetli olacak! - Resim : 4

Rüzgarın güney yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara ile Kuzey ve Kıyı Ege'de kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına (40-70 km/sa zaman zaman hamleli 80 km/saat) şeklinde esmesi bekleniyor. Buna göre meydana gelmesi muhtemel çatı uçması, ağaç ve direk devrilmesi ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması konusunda uyarıda bulunuldu.