Meteorolojiden il il çok kritik uyarı!.. Önleminizi alın çok kuvvetli olacak!

Meteorolojiden alınan son verilere göre bazı il ve bölgelerde kuvvetli sağanak yağış ve fırtına bekleniyor.

Meteorolojiden il il çok kritik uyarı!.. Önleminizi alın çok kuvvetli olacak!

Yapılan son değerlendirmelere göre yurdun genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara (Çanakkale dışında), Batı Akdeniz, İç Anadolu’nun kuzeyi, Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgeleri ile Denizli, Kütahya, Afyonkarahisar, Mersin ve Kahramanmaraş çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Meteorolojiden il il çok kritik uyarı!.. Önleminizi alın çok kuvvetli olacak! - Resim : 1

Genellikle yağmur ve sağanak, Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde olması beklenen yağışların; Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nin kuzey ve doğusu ile İstanbul’un Anadolu Yakası, Kocaeli, Sakarya, Yalova, Bilecik, Bursa, Düzce, Zonguldak, Malatya, Elazığ, Tunceli, Bingöl, Muş, Bitlis, Şırnak, Siirt ve Hakkari çevrelerinde yer yer kuvvetli (21-50 kg/m²) olacağı tahmin ediliyor. Buna göre meydana gelebilecek ani sel, su baskını, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar, yerel dolu yağışı ve hortum oluşma riski gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması konusunda uyarıda bulunuldu.

Meteorolojiden il il çok kritik uyarı!.. Önleminizi alın çok kuvvetli olacak! - Resim : 2

Rüzgarın Marmara ve Kuzey Ege’de kuzeyli, Güneydoğu Anadolu’nun doğusu ile Doğu Anadolu’da güneyli yönlerden kuvvetli (40-60 km/sa) eseceği tahmin ediliyor. Buna göre ulaşımda aksamalar, çatı uçması, ağaç ve direk devrilmesi, soba ve baca gazı zehirlenmeleri gibi meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması konusunda uyarıda bulunuldu.

Meteorolojiden il il çok kritik uyarı!.. Önleminizi alın çok kuvvetli olacak! - Resim : 3

Sıcaklıklarda önemli bir değişiklik olmayacağı ve ülkemiz genelinde mevsim normallerinin üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.

Meteorolojiden il il çok kritik uyarı!.. Önleminizi alın çok kuvvetli olacak! - Resim : 4