Meteoroloji uyardı!.. Bu yerlerde yaşayanlar dikkat!.. Kuvvetli sağanak, toz fırtınası..!

Meteorolojiden alınan son verilere göre Rize il geneli ile Trabzon'un doğu, Artvin'in kıyı kesimlerinde kuvvetli sağanak yağış bekleniyor. Marmara'nın batısı ile Kıyı Ege'de Kuzey Afrika kaynaklı toz taşınımı görülmesi öngörülüyor.

Meteoroloji uyardı!.. Bu yerlerde yaşayanlar dikkat!.. Kuvvetli sağanak, toz fırtınası..!

Yapılan son değerlendirmelere göre yurdun kuzeydoğusunun parçalı, yer yer çok bulutlu, Trabzon, Rize, Artvin, Erzurum, Ardahan, Kars, Iğdır, Ağrı ve Van çevreleri ile Muş'un doğu kesimlerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

Meteoroloji uyardı!.. Bu yerlerde yaşayanlar dikkat!.. Kuvvetli sağanak, toz fırtınası..! - Resim : 1

Yağışların Rize il geneli ile Trabzon'un doğu, Artvin'in kıyı kesimlerinde yerel kuvvetli olması bekleniyor. Marmara'nın batısı ile Kıyı Ege'de Kuzey Afrika kaynaklı toz taşınımı görülmesi beklenmiyor.

Meteoroloji uyardı!.. Bu yerlerde yaşayanlar dikkat!.. Kuvvetli sağanak, toz fırtınası..! - Resim : 2

Sıcaklıkların yurt genelinde artmaya devam edeceği, batı kesimlerinde mevsim normallerinin 4-6 derece üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.

Meteoroloji uyardı!.. Bu yerlerde yaşayanlar dikkat!.. Kuvvetli sağanak, toz fırtınası..! - Resim : 3

Rüzgarın batı kesimlerinde güneyli, doğu kesimlerinde kuzeyli yönlerden hafif ve orta kuvvette, Doğu Anadolu'nun batısı ile Güneydoğu Anadolu'nun kuzeyinde kuzey, kuzeybatı yönlerden yer yer kuvvetli (30-60 km/sa) esmesi bekleniyor.

Meteoroloji uyardı!.. Bu yerlerde yaşayanlar dikkat!.. Kuvvetli sağanak, toz fırtınası..! - Resim : 4