Bu illerde yaşayanlar dikkat!.. Kuvvetli olacak!

Meteorolojiden alınan son verilere göre Antalya ve Mersin çevrelerinde yağışların yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor

Bu illerde yaşayanlar dikkat!.. Kuvvetli olacak!

Yapılan son değerlendirmelere göre Ege, Akdeniz, Karadeniz, Güneydoğu Anadolu ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve batısının yağışlı geçeceği tahmin edilmektedir.

Bu illerde yaşayanlar dikkat!.. Kuvvetli olacak! - Resim : 1

Yağışların genellikle yağmur ve sağanak, Akdeniz kıyılarında yer yer gök gürültülü sağanak, Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusu,Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinin yüksekleri, İç Anadolu'nun doğusunun yüksekleri ile Doğu Anadolu'nun batısının yüksek kesimlerinde karlakarışık yağmur ve kar şeklinde olacak.

Bu illerde yaşayanlar dikkat!.. Kuvvetli olacak! - Resim : 2

Antalya ve Mersin çevrelerinde yağışların yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Buna göre olası su baskını, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar, küçük çaplı dolu yağışı, hortum gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması konusunda uyarıda bulunuldu.

Bu illerde yaşayanlar dikkat!.. Kuvvetli olacak! - Resim : 3

Gece ve sabah saatlerinde kuzeydoğu kesimlerde buzlanma ve don olayı, iç ve batı kesimlerde yer yer pus ve sis hadisesi görülmesi bekleniyor.

Bu illerde yaşayanlar dikkat!.. Kuvvetli olacak! - Resim : 4

Sıcaklıklarda önemli bir değişiklik olmayacağı ve yurt genelinde mevsim normallerinin üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.

Rüzgarın genellikle güneyli, kuzeybatı kesimlerde zamanla kuzey ve kuzeybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Güney Ege kıyılarında güney ve güneydoğu yönlerden kuvvetlice (30-50 km/saat) esmesi bekleniyor.