Meteoroloji'den sağanak yağış uyarısı! Kuvvetli geliyor dikkatli olun

Ülkede havalar giderek soğumaya başladı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre, yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı havalar bekleniyor. Vatandaşlar yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması konusunda uyarılırken, işte il il hava durumu...

Meteoroloji'den sağanak yağış uyarısı! Kuvvetli geliyor dikkatli olun

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son açıklamaya göre; yurdun batı kesimleri çok bulutlu, Marmara (Bilecik ve Sakarya haric), Ege kıyıları, Manisa ve Antalya çevreleri yerel sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

HAVA SICAKLIKLARI 3 İLA 5 DERECE AZALACAK

Hava sıcaklıklarının batı kesimlerde 3 ila 5 derece azalacağı, iç ve kuzey kesimlerde artacağı diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı ve yurt genelinde mevsim normallerinin üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.

YAĞIŞ UYARISI

Yağışların, bu gece saatlerinden itibaren İzmir, Çanakkale, Balıkesir, Manisa, Aydın, Kırklareli, Tekirdağ ve İstanbul çevrelerinde yerel olarak kuvvetli yer yer çok kuvvetli ve şiddetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

RÜZGÂR KUVVETLİ ESECEK

Rüzgârın, Marmara ile Kuzey Ege’de güneyli yönlerden kuvvetli ve fırtına (50-80 km/saat, Marmara’da yer yer 90 km/saat) şeklinde eseceği tahmin edildiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

13 İL İÇİN KRİTİK UYARI

Aydın için sarı ve turuncu kodlu gök gürültülü sağanak yağış uyarısı.

Bilecik, Bursa, Edirne, Kocaeli, Yalova için sarı kodlu rüzgar uyarısı.

Balıkesir, İzmir, Çanakkale ve Manisa için sarı ve turuncu kodlu gök gürültülü sağanak yağış uyarısı ve sarı kodlu rüzgar uyarısı.

İstanbul, Kırklareli ve Tekirdağ için sarı koldu rüzgar ve gök gürültülü sağanak yağış uyarısı.

İSTANBUL İÇİN SAAT VERİLDİ

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan uyarıda, "11 Kasım Cumartesi günü öğleden sonra Kırklareli ve Tekirdağ'da akşam saatlerinden itibaren İstanbul'da yerel olarak kuvvetli (21-50 kg/m2) sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış beklendiğinden sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar, yerel oldu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır." ifadeleri yer aldı.

Başlangıç saati olarak 11.11.2023 13.00, bitiş vaktinin de 11.11.2023 23.50 olarak tahmin edildiği ifade edildi.