Metin Akpınar'ın sözleri sosyal medyada tartışma yarattı! "Bugün Türkiye cahil bir ülkedir"

Ünlü oyuncu Metin Akpınar'ın bir söyleşide yaptığı "Bugün Türkiye cahil bir ülkedir, eğitim seviyesi ilkokul 5" sözleri sosyal medyada tartışmalara neden oldu.

Metin Akpınar'ın sözleri sosyal medyada tartışma yarattı! "Bugün Türkiye cahil bir ülkedir"

Sanatçı Metin Akpınar, 59. Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde yaptığı konuşmayla gündeme geldi. Siyasetle ilgili eğitim vurgusu yapan Akpınar, "Bugün Türkiye cahil bir ülkedir. Karşı tarafta yüzde 51 oy var, eğitim seviyesi ilkokul 5" ifadelerini kullandı.

Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından Kültür ve Turizm Bakanlığının katkılarıyla düzenlenen 59. Antalya Altın Portakal Film Festivali kapsamında oyuncu Metin Akpınar sanatseverlerle buluştu. Akpınar'ın Antalya Spor Salonu'ndaki söyleşisine, birçok siyasi isim ve çok sayıda sanatsever isim katıldı.

Metin Akpınar'ın söyleşisinde konu siyesete geldi. Akpınar, "Siz laiksinizdir, sekülersinizdir, pozitif bilimcisinizdir, Kemalistsinizdir ne mutlu bana... Ama bir de karşı tarafta kocaman yüzde 51 oy var. Bugün Türkiye cahil bir ülkedir. Karşı tarafta yüzde 51 oy var, eğitim seviyesi ilkokul 5" dedi.

Metin Akpınar "Ben necip Türk milletinin kararlarından ödü patlayan bir sanatçıyım. O yüzden onlar seçebiliyorlar. Niye? Eğitim seviyesi ortalama beşinci sınıf. Daha liseden mezun bile olamadık. O yüzden önce eğitim eğitim eğitim..." diye konuştu.

Ünlü sanatçının sözleri sosyal medyada gündem oldu.