Mevduat faiz oranları bir kez daha değişti! Yatırımcıya hoş geldin faizi!

1 yıldan uzun vadeli hesaplar, yüzde 0 oranında stopaja tabi. Bankalar 32 günlük mevduat faiz oranlarını güncelledi. Özellikle ekim ayıyla birlikte birçok banka hoş geldin faizi ile oldukça yüksek oranlı mevduat faizleri vermeye başladı.

Mevduat faiz oranları bir kez daha değişti! Yatırımcıya hoş geldin faizi!

Mevduat hesaplarına verilen faiz oranları tekrardan değişti! 32 günlük vadeli mevduat hesaplarına yatırım yapmak isteyen vatandaşlar için mevduatlar yenilendi! Bankalar tarafından mevduat hesaplarına sunulan faiz oranları güncellendi. Bankalar 32 günlük mevduat faiz oranlarını güncelledi. Özellikle ekim ayıyla birlikte birçok banka hoş geldin faizi ile oldukça yüksek oranlı mevduat faizleri vermeye başladı.

Normalleşme dönemiyle birlikte başta kamu bankaları daha sonra da tüm bankalar olmak üzere, faiz oranlarını düşürmüştü. Hal böyle olunca da mevduat hesapları da bundan etkilendi ve enflasyon oranlarının altında kaldılar. Yatırımcı ve vatandaşlar da enflasyondan parasını koruma adına alternatif seçeneklere yönelmişti.

Merkez Bankası yükselen kura müdahale adına faiz oranlarını yükseltti. Hal böyle olunca da bu durumun bankalara yansıması uzun sürmedi. Bankalar kredi faiz oranlarını ve mevduat faiz oranlarını güncelledi. 32 günlük vadeli mevduat faiz oranları da değişti!

Peki bankada parası olan vatandaşlarımız ya parasını yatırmayı düşünen vatandaşlarımız hangi bankaları tercih etmeli? En fazla getiriyi hangi banka vermekte?

Ekim ayının gelişi ile birlikte bankalar hoş geldin faizi adı altında özellikle de e-vadeli hesap açan vatandaşlarımıza yüksek faiz oranları sunuyor. Kısa süre önce ise kamu bankalarından Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank’ın içlerinde olduğu bankalar faiz oranlarında yenilemeye gittiler.

Mevduat oranlarına verilen bu yüksek faizli oranlar ise vatandaşların ve yatırımcıların dikkatini çekmeye başladı. Vadeli mevduat hesapları ile kazanç elde etmek mümkün mü? Vatandaşlarımız risk elde etmeden kazanç elde etmeleri mümkün mü?

Vatandaşlarımız paralarını mevduat faiz oranlarından yararlanarak risk almadan kazanç sağlamaları mümkün. Peki en yüksek mevduat oranlarını hangi banka sunuyor? Fırsatlar ve kazançlar neler?

32 günlük vadeli mevduat fazi oranları

Kamu bankaları tarafından sunulan faiz oranları ise bankadan bankaya değişiklik gösteriyor. En yüksek mevduat oranı ise Vakıfbank tarafından veriliyor.

10 bin Türk lirası için 32 günlük en çok kazandıran mevduat faizleri ise şöyle;

Devlet bankalarından Vakıfbank 2020 dönemine dair bir aylık %11,75 faiz oranı veriyor ve 10 bin Türk lirasına 88 Türk lirası getiri sağlıyor.
Ziraat Bankası ise bir aylık mevduat faiz oranını %11 olarak veriyor ve 10 bin Türk lirasına ay sonunda 82 Türk lirası kazandırıyor
Halkbank ise mevduat faiz oranına %9,75 vererek ay sonunda 10 bin Türk lirasına 78 Türk lirası getiri veriyor
Özel bankalardan ise Fibabanka %12 faiz oranı verirken,
HSBC Bank 32 günlük için %11, ICBC Bank %12,45 veriyor
Burgan Bank %12,90 faiz oranı verirken
İNG Bank ise %12,50 mevduat faizi veriyor
TEB 32 günlük mevduatta %13,00 ile en yüksek faiz oranı sunan bankalardan biri.
Odeabank Hoşgeldin Oksijen hesabıyla birlikte mevduat hesaplarında %13,00 faiz oranı uygulayan diğer banka
Son olarak da QNB Finansbank 32 gün için vatandaşlarımıza %12,30 faiz oranı sunuyor.

En yüksek vadeli mevduat fazi oranı
En yüksek vadeli mevduat getirisi ise şu an Alternatif Bank tarafından verilmekte. Vatandaşlarımıza Alternatif Bank %13,50 oranında mevduat faizi sunuyor. 32 gün sonunda ise Banka’nın verdiği kazanç 108 Türk lirası oluyor.