Mevlid Kandili 2022 ne zaman? Mevlid Kandili ibadetleri neler? Mevlid Kandilinde oruç tutulur mu? İşte, Mevlid Kandili sözleri ve mesajları...

İslam alemi için büyük anlam ve önem taşıyan kandiller tüm yurtta, dua ve ibadetlerle icra ediliyor. Mevlid Kandili 2022 ne zaman? Tüm İslam alemi tarafından büyük bir merak ve heyecanla beklenen Mevlid Kandili hakkında araştırmalar hızlandı. Mevlid Kandili ibadetleri neler? Mevlid Kandilinde oruç tutulur mu? İşte, sayılı günler kala Mevlid Kandili hakkında tüm detaylar...

Mevlid Kandili 2022 ne zaman? Mevlid Kandili ibadetleri neler? Mevlid Kandilinde oruç tutulur mu? İşte, Mevlid Kandili sözleri ve mesajları...

İslam dininin peygamberi olan Muhammed bin Abdullah'ın doğum gecesi ve aynı zamanda hicri rebiülevvel ayının on birinci gecesidir. Mevlid kelimesi 'doğum zamanı' anlamına gelmektedir. Müslüman aleminin heyecanla beklediği Mevlid Kandiline sayılı günler kaldı. Rebiülevvel ayının 11'inci gününe denk gelen Mevlid Kandili, bu sene yine birçok dua ve ibadet ile taçlandırılacak. Mevlid Kandili 2022 ne zaman? Mevlid Kandili ibadetleri neler? Mevlid Kandilinde oruç tutulur mu? İşte, Mevlid Kandili hakkında tüm merak edilenler haberimizde...

Mevlid Kandili 2022 ne zaman? Mevlid Kandili ibadetleri neler? Mevlid Kandilinde oruç tutulur mu? İşte, Mevlid Kandili sözleri ve mesajları... - Resim : 1

Mevlid Kandili 2022 ne zaman?

Her yılın rebiülevvel ayının on birinci günün gecesine denk gelen Mevlid Kandili, bu yılda merak ve heyecanla bekleniyor. Müslüman aleminin ibadetlerini icra edecekleri bu mübarek gün 7 Ekim Cuma 2022 gününe denk geliyor.

Mevlid Kandili 2022 ne zaman? Mevlid Kandili ibadetleri neler? Mevlid Kandilinde oruç tutulur mu? İşte, Mevlid Kandili sözleri ve mesajları... - Resim : 2

Mevlid Kandilinde oruç tutulur mu?

Bu özel ve bereketli günde ibadetlerinizi yerine getirirken oruç da tutulabilir. Dinen herhangi bir sakınca görülmeyen bu ibadet; Allah katında sevabı ve takdiri hak eden bir ibadet olarak görülür. 

Mevlid Kandili 2022 ne zaman? Mevlid Kandili ibadetleri neler? Mevlid Kandilinde oruç tutulur mu? İşte, Mevlid Kandili sözleri ve mesajları... - Resim : 3

Mevlid Kandili ibadetleri neler?

  1. Peygamber Efendimiz (sas)’e salât ü selâmlar getirilmeli; O’nun şefaatini ümit edip, ümmetinden olma şuuru tazelenmeli. Can ü gönülden, “Es-salatü ve’s-selamü aleyke ya Resûlellah” demeliyiz. Ya da Allahümme salli ala seyyidina Muhammedin ve ala ali seyyidina Muhammed demeliyiz.
  2. Oruç tutulmalı; Bu kandil gecelerinin gündüzlerinde mümkün olduğunca oruç tutulmalı.
  3. Kur’ân–ı Kerim okunmalı; okuyanlar dinlenmeli; uygun mekânlarda Kur’ân ziyafetleri verilmeli; Kelamullah’a olan sevgi, saygı ve bağlılık duyguları yenilenmeli, kuvvetlendirilmeli. Kur’an-ı Kerîm okumak veya dinlemek. Böyle mübarek bir gecede yapacağımız ibadetlerin en önemlisi: Kur’an-ı Kerim’i okumak, dinlemek ve anlamı üzerinde düşünmektir. Çünkü Kur’an-ı Kerîm Cenâb-ı Hakk’ın insanlığa son mesajıdır. O’nun iyi anlaşılması ve uygulanması halinde insanlık mutlu olacaktır.
  4. Bol bol zikir, evrad ü ezkarda (belli vakitlerde ayet, salavat, dualar) okunulmalı.
  5. Günahlara samimi olarak tevbe ve istiğfar edilmeli; idrak edilen geceyi son fırsat bilerek nedamet ve inabed de bulunulmalı. En azından bir tesbih “Estağfirullah” demeliyiz. Diğer kutlu zamanlar gibi Mevlid gecesi de, özümüze dönerek gaflet içinde geçen günlerimizi sorgulama, unutarak ve bilmeyerek işlediğimiz hatalara tevbe edip bağışlanma dileme, kendimizi ve irademizi yenileme zamanıdır.
  6. Kaza, nafile namazlar kılınmalı; varsa o geceye ait nakledilen namazlar, onlar da ayrıca kılınabilir; kandil gecesi, özü itibariyle ibadet ve ibadette ihsan şuuruyla ihya edilmeli. Mmümkünse vakit namazlarımızı camilerde kılmaya özen göstermeliyiz. Hem cami ve cemaat sevabından yararlanmalı hemde diğer müslüman kardeşlerimizle bütünleşmeli, kandilini tebrik etmeliyiz.
  7. Tefekkürde bulunulmalı; “Ben kimim, nereden geldim, nereye gidiyorum, Allah’ın benden istekleri nelerdir” gibi konular başta olmak üzere hayatî meselelerde derin düşüncelere girmeli.

 

Mevlid Kandili 2022 ne zaman? Mevlid Kandili ibadetleri neler? Mevlid Kandilinde oruç tutulur mu? İşte, Mevlid Kandili sözleri ve mesajları... - Resim : 4

Mevlid Kandili sözleri ve mesajları...

Rahmet elçisi Hz. Muhammed'in Dünya'ya teşriflerini ifade eden Mevlid Kandili, hayatımızı onun ahlakıyla güzelleştireceğimiz bir günü ifade eder. Bu vesileyle tüm İslam aleminin Mevlid Kandili mübarek olsun.

Kalpler vardır, sevgiyi yasatmak için, insanlar vardır, dostluğu paylaşmak için, mübarek günler vardır, beraberce kutlamak için.

Mübarek Mevlid kandilinde yaptığınız tüm duaları Allah kabul etsin. Hayırlı kandiller!

Bin damla serpilsin yüreğine, bin tatlı mutluluk dolsun günlerine, bin bir hayalin gerçekleri bulsun, her türlü duaların kabul olsun, kandilin mübarek olsun…

Hz. Âdem'den başlayarak ilahi vahyi insanlara ileten Peygamberlik silsilesinin sonuncusu olan Sevgili Peygamberimizin doğumunun yıl dönümü, tüm insanlığa hayır ve huzur getirsin.

Mevlid Kandili 2022 ne zaman? Mevlid Kandili ibadetleri neler? Mevlid Kandilinde oruç tutulur mu? İşte, Mevlid Kandili sözleri ve mesajları... - Resim : 5

Bir kandil gülü savur sevdiklerine, size onlardan gülücükler getirsin öyle içten öyle samimi ol ki göz yaşlarını bile tebessüme çevirsin. Kandiliniz mübarek olsun.

Dualarımız bu gece eksik olmasın, kalplerimiz imanla dolsun, kandiliniz mübarek olsun!

Bugün ellerini semaya gönlünü Mevlaya aç, bugün günahlardan olabildiğince kaç, bugün en gizli incilerini onun için saç çünkü bugün kandil, kandilin mübarek olsun.

Ümit ederiz ki bu mübarek gece, zor günler geçirdiğimiz; fakat gelecek adına umutla dolu olduğumuz su dönemlerde yeniden bir uyanışa vesile olur. Mevlid kandiliniz mübarek olsun.

Sofranız afiyetli, paranız bereketli, kararlarınız isabetli, yuvanız muhabbetli, kalbiniz merhametli, bedeniniz sıhhatli, yüzünüz mutlu, Mevlid Kandiliniz Mübarek Olsun.

Bakiler sevgiler adına nice dilekler vardır. Ölümü bile ayırır saymayan gönüller vardır. Mesafeler araya set çekmişse ne çıkar, dualarda birleşen gönüller vardır.