Mevsimi geldi! Kararında sağlık, fazlasında zarar veriyor! Sevilen meyvenin faydaları...

Tam bir antioksidan ve C vitamini kaynağı olan bu meyveyi neredeyse sevmeyen yoktur. Tadı ve rengiyle kış aylarının vazgeçilmez meyvesi olan Cennet hurması ya da diğer adıyla Trabzon hurması adeta bir şifa kaynağı. Lif bakımından oldukça zengin olan bu meyve pek çok hastalığa da iyi gelmektedir. İşte Cennet Hurmasının faydaları...

Mevsimi geldi! Kararında sağlık, fazlasında zarar veriyor! Sevilen meyvenin faydaları...

Kış aylarının çok sevilen meyvelerinden biri olan Cennet hurması ya da diğer adıyla Trabzon hurmasından resmen sağlık akıyor. Şeker gibi tadı ve portakal rengiyle tezgahların gözbebeği olan bu meyve antioksidan ve C vitamini deposu. Lif açısından da zengin bu meyve sayesinde bağırsak hareketliliği artıyor, düzenli çalışmasına fayda sağlıyor. 

Mevsimi geldi! Kararında sağlık, fazlasında zarar veriyor! Sevilen meyvenin faydaları... - Resim : 1

Beta karoten ve A vitamini içerdiği için Trabzon hurması göz sağlığı için de oldukça önemli bir sağlık kaynağıdır. Görme yeteneğine fayda sağlamanın yanı sıra ilerleyen yaşlarda görülen katarakt ve sarı nokta gibi göz hastalıklarının önlenmesine destek olur. Trabzon hurması içerdiği antioksidanlarla hücrelerde yaşanan hasarları yavaşlatır ve önlemeye yardımcı olur. Aynı zamanda oksidatif strese karşı koyarak diyabet, kanser, kalp hastalığı gibi kronik hastalıkların risklerini önlemede destektir. Kötü kolesterol seviyelerinin düşmesini sağlar. 

Mevsimi geldi! Kararında sağlık, fazlasında zarar veriyor! Sevilen meyvenin faydaları... - Resim : 2

Cennet hurmasının yararları

- İçerdiği A vitamini, beta karoten, lutein ve likopen sayesinde cildi iyileşmesine destek olur, yaşlanmayla birlikte gelen kırışıklıkların ve lekelerin azalmasını sağlar.

- Bakır bakımından zengin olan Cennet hurması kırmızı kan hücrelerinin oluşumuna ve bağışıklık sisteminin fonksiyonlarına destek olur.

- Potasyum açısından zengin olması sebebiyle kan basıncını düzenler ve damar sağlığının iyileşmesine yardımcı olur.

Mevsimi geldi! Kararında sağlık, fazlasında zarar veriyor! Sevilen meyvenin faydaları... - Resim : 3

Cennet hurmasında aşırıya kaçmamak gerekir

Vücut için önemli bir besin kaynağı olan Cennet hurmasını tüketirken dikkatli olunmalıdır. Aşırıya kaçmadan tüketmek gerekir, aksi halde sağlığa zarar verebilir. Her şeyin fazlasının zarar olduğu gibi Cennet hurmasınında fazlası zarardır. Porsiyona dikkat etmek gerekir. Küçük bir hurma bir porsiyon meyveye denk gelmektedir. 

Mevsimi geldi! Kararında sağlık, fazlasında zarar veriyor! Sevilen meyvenin faydaları... - Resim : 4