Salih Ünlü: İnsan metabolizması kimyevi ürün deneme platformu değil

Mezra Yalıkavak Yönetim Kurulu Başkanı Salih Ünlü organik beslenme ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. Salih Ünlü, Covid 19 salgınında 7 milyon insan hayatını kaybederken, her yıl sağlıksız beslenme sebebiyle 11 milyon insanın hayatını kaybettiğine dikkat çekti. Ünlü, "İnsan metabolizması fabrikasyon ve kimyevi ürünlerin deneme platformu değil" dedi.

Salih Ünlü: İnsan metabolizması kimyevi ürün deneme platformu değil

Mezra Yalıkavak Yönetim Kurulu Başkanı Salih Ünlü organik beslenmenin önemine dikkat çekerek çarpıcı açıklamalarda bulundu. 

Salih Ünlü; ‘’Covid 19 virüsü ile 7 milyon insan hayatını kaybederken her yıl sağlıksız beslenmeye bağlı rahatsızlıklardan dolayı 11 milyon insanın hayatını kaybettiği gerçeği ile karşı karşıyayız, savaşlarda bile bu kadar insan hayatını kaybetmiyor. İnsan metabolizması fabrikasyon ve kimyevi ürünlerin deneme platformu değil. Kimyevi ürünler veya takviyelerin yerini organik beslenme almalı. İnsan hayatından daha değerli bir kavram yoktur. Görmezden gelinmeyecek kadar büyük bir sorun olan inorganik beslenme karşısında sessiz kalmak bize yakışmazdı. Bu gerçekten bir insani görev’’dedi.

Salih Ünlü; ‘’Mezra Yalıkavak projesi ile yüzde yüz organik beslenmeyi destekleyecek her türlü oluşumu görmek mümkün. Sütünden yoğurduna, etinden yumurtasına kadar organik beslenmeyi yüzde yüz desteklemekteyiz. Hatta besi hayvanlarımızın bile organik beslenmesini sağlıyoruz’’ dedi.

Başkent Holding A.Ş bünyesinde gastronomi alanında hizmet veren ve Dönerci Serkan Usta , White Burger by Serhat Doğramacı *, Sarı Restaurant gibi marka restoranları barındıran Başkent Grup Restoran İşletmeleri A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Salih Ünlü, *içerisinde sürdürülebilir, geri dönüştürülebilir malzemelerin kullanıldığı ,sıfır atık felsefesiyle hizmet veren doğa dostu, gastronomi, yeme içme ve sanat atölyeleri barındıran, pek çok kültürel etkinlik ve davetlere ev sahipliği yapılacak olan “küçük bir köy” anlamına gelen “Mezra Yalıkavak’’ projesi ile organik beslenmenin önemine vurgu yaptı. İçerisinde koyun, keçi vb küçükbaş hayvanların ahırından tutunda tavuk, hindi vb gibi kanatlı kümesi, organik fidelerin yetiştirildiği sera, tarla , otantik köy evi ve çoğu yurt dışından getirtilmiş binlerce çeşit botanik bitki bulunan asırlık çam ağaçlarıyla çevrili bir bahçe olan Mezra Yalıkavak ile Türkiye’de bir ilke adım attı. Salih Ünlü, Mezra Yalıkavak projesiyle ülkemize gastronomi turizimi alanında da katlı sağlayacağını belirterek en az 2 yıldız için Michelin’e aday olduklarını açıkladı.