MGM'den 14 il için sarı kodlu uyarı! İstanbul Valiliği'nden de fırtına uyarısı geldi

İstanbul Valiliği sabah saatleri itibarıyla rüzgarın fırtına şeklinde eseceğini kaydederek, vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması yönünde uyarı yaptı. Öte yandan bugün için bir uyarı da MGM’den geldi. MGM 14 kent için sarı kodlu uyarı yaptı.

MGM'den 14 il için sarı kodlu uyarı! İstanbul Valiliği'nden de fırtına uyarısı geldi

İstanbul Valiliği'nden yapılan açıklamada Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün değerlendirmeleri aktarıldı.

Açıklamada Batı Karadeniz'de rüzgarın pazartesi günü sabah saatlerinde fırtına şeklinde eseceğinin tahmin edildiği, fırtınanın aynı gün öğle saatlerinde etkisini kaybetmesi beklendiği belirtilirken, "Dikkatli ve tedbirli olunmalıdır" ifadesine yer verildi.

MGM'den 14 il için sarı kodlu uyarı! İstanbul Valiliği'nden de fırtına uyarısı geldi - Resim : 1

MGM’DEN 14 İL İÇİN SARI KODLU UYARI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nce ise 14 il için sarı kodlu uyarı yapıldı.

Yapılan açıklamaya göre pazartesi günü 10.00-19.00 saatleri arasında Erzurum, Kars, Ağrı, Iğdır, Muş, Bitlis, Van, Hakkari ve Şırnak'ta batı ve güneybatı yönlerinden esecek kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına bekleniyor.

Karadeniz'in batısında da sabah saatlerinde kuzey ve kuzeydoğudan fırtına şeklinde esecek rüzgarın öğle saatlerinde etkisini kaybedeceği tahmin ediliyor.

MGM'den 14 il için sarı kodlu uyarı! İstanbul Valiliği'nden de fırtına uyarısı geldi - Resim : 2

YÜKSEK KESİMLERDE KAR YAĞABİLİR

Tahminlere göre Samsun'un doğusu ile Ordu, Giresun ve Trabzon'da kuvvetli (21-50 kilogram/metrekare); Trabzon'un doğusu, Rize ve Artvin'in kuzeyinde ise yer yer çok kuvvetli (51-75 kilogram/metrekare) sağanak ve gök gürültülü sağanak bekleniyor.

Yağışların 1800-2000 metre üzeri kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor.

Bölgede 09.00-18.00 saatlerinde etkili olması beklenen kuvvetli yağışlar nedeniyle sel, su baskını, heyelan, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması isteniyor.

Sarı alarm verilen iller ise şöyle sıralandı:

Ağrı, Artvin, Bitlis, Giresun, Hakkari, Iğdır, Kars, Muş, Ordu, Rize, Samsun, Şırnak, Trabzon, Van