MHP Genel Başkanı Bahçeli'den Bartın Amasra'daki maden kazasına ilişkin açıklama! "Fırsatçılık yapanın kanında leke vardır"

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin TBMM grup toplantısında açıklamalarda bulundu. Maden kazasının herkesin içini yaktığını dile getiren ve konu üzerinden fırsatçılık yapanlara tepki gösteren Bahçeli, "Amasra'daki maden kazası hepimizi yakmıştır. Gün yaralarımızı sarma günüdür. Fırsatçılık yapanların kanında leke vardır." dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin TBMM grup toplantısında gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Bahçeli'nin açıklamalarından satır başları şöyle:

TTK Amasra Müesssese Müdürlüğü'ne bağlı bir madende meydana gelen patlamada hayatlar sönmüştür. 41 madencimiz bu patlamada son nefesini vermiştir. 5 madencimizin durumu da ağırdır. Devlet tüm imkanları ile seferber olmuştur. 24 saatte felaket tablosu kontrol altına alınmıştır. Maden ocağının eksi 300 kotunda çıkan yangını söndürme çalışmaları da sürdürülmüştür. Haber duyulur duyulmaz Genel Başkan Yardımcımız Sadir Durmaz'ı gönderdik. İhmal varsa günyüzüne çıkarılacaktır. Biz de bunun sonuna kadar takipçisi olacağız. Acı üzerinde istismar yapmanın mert ve onurlu bir tavırla ilgisi olamaz. Sorumlusu var ise adli ve idari açıdan hesabı sorulacaktır. Aksini düşünmek bile abestir. Soma'yı hatırlatmak maksatlıdır. Sosyal medyadan provokasyona heves edenler hem alçaktır hem de ahlaksızdır. İşçilerimiz daha toprak altından çıkarılmadan Sayıştay'ın 2017-2019 raporunu servis edip yayınlayanların önü ve arkası araştırılmalıdır.

"FIRSATÇILIK YAPANLARIN KANINDA LEKE VARDIR"

Amasra'daki maden kazası hepimizi yakmıştır. Gün yaralarımızı sarma günüdür. Fırsatçılık yapanların kanında leke vardır. Hayatını kaybeden mande işçilerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Başımız sağ olsun.

Zillet partilerinin bu felaketi siyaset malzemesi yaparak gürültü kirliliğe yol açmaları utanmaz bakışın nerelere kadar tutunduğunu da ortaya çıkarmaktadır. Her ihtimal değerlendirilecek. Mesele bundan sonra aynı acılarla karşılaşmamaktır. Mesele güç birliğiyle Amasra'nın gözyaşlarını silmektir.

"HİÇBİR KÖYÜMÜZ BİZE UZAK DEĞİLDİR"

2023 yılı Türkiye Cumhuriyeti'nin 1. yüzyılının nihai eşiğidir. 2023 yılı Türkiye'nin müjdesi ve bu hedefin tarihi mesajıdır. Yönetim hayatımızda Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemiyle gerçekleşen reform gücüne güç katmıştır. Kuru üzümden pekmez çıkarmak için masalara oturan yükseldikçe yükselen Türkiye bahtiyarlığını göremezler. Bunlar hüsrandan çıkıp hezimete boylayan aymazlardır. Bunlar çark gibi dönen ayarsızlardır. Ayarsızların zillet içinde oldukları da ayan beyan ortadadır. Türkiye, eski Türkiye değildir. Nereye ulaşmak istediğimizin bilincindeyiz. Çok çalışıyoruz, nefes alır gibi mücadele ediyoruz. Parti olarak on yıllardır 2023'ün düşünü kuruyorduk. Yüzyılla sözleşmeyi 22 yıl önce yaparak önümüze büyük hedefler koymuştuk. Bütün illerimizi heyecanla dolaştık. Şimdi de köy köy geziyor, davasının onurunu bilmiş dava arkadaşlarımızla siyasi çalışmalarımızı yoğunlaştırıyoruz. Siz değerli milletvekili arkadaşlarımıza içtenlikle teşekkür ediyorum. Hiçbir köyümüz bize uzak değildir. Köylerimiz misafirperverliğin mihveridir. Görünen köylerimiz kılavuza ihtiyaç duymayacaktır. 2023'e doğru Aday Belli Karar Net temalı Konya mitingimizi yaptık. Hava tahminleri yağmur gösteriyordu ama mitingimiz sırasında yağmur yağmadı. Bu dava büyüktür, bu dava dualıdır.

"ÜLKESİNİ DÜŞÜNENLER İLE BAŞARACAĞIZ"

3 Ekim Pazar günüŞehzadeler şehri Manisa'da milletimizin karşısına çıkacağız. Adayımız belli kararımız net diyeceğiz. İnanmak başarmanın yarısıdır. Milletimize inanıyoruz, başaracağımıza inanıyoruz. Bizim yolumuz çetin, engebeli ve dikenlidir. Ayağını düşünen değil, ülkesini düşünenler ile başaracağız.

New York'ta ergenler gibi video çekmek adamlık değildir, siyaset değildir, mertlik hiç değildir. CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu dersini tarihten değil Türkiye düşmanlarından aldığını göstermiştir. Sayın Kılıçdaroğlu bu taç olmasaydı ne ABD'ye gidebilirdin ne de gittiğinde Türkiye'yi kötü gösterebilirdin. Tek kelimeyle diyorum ki; yazıklar olsun. Biz zillet deyince rahatsız oluyorlar. Bu Kılıçdaroğlu ve ittifakı hayırla nasıl yad edelim? CHP Genel Başkanı'nın neresi doğrudur?

"FETÖ'CÜLERLE GÖRÜŞTÜN MÜ AÇIKLA"

Kılıçdaroğlu'nun ilham kaynağı yerli değildir, bizden değildir. ABD'de ne yaptığı, kimlerle temas kurduğu, kimlerin eline ve avucuna baktığı bellidir. 8 saatlik süreyle ortadan kaybolması kuşkuludur. Kılıçdaroğlu'na soruyorum; bu 8 saatte kimlerle fiskos yaptın? Pensilvanya'da mola verip vermediğini açıklığa kavuşturmak zorundadır. Şimdi de İP heyeti ABD'ye gidecekmiş. Kılıçdaroğlu'nun ziyaretinin hemen ardından ABD biletini alan İP'in de yolu yol değildir. Okyanus ötesinde rol dağılımı ve iş bölümü yapılmıştır. FETÖ'nün çekim alanında siyaset yapmanın onurlu ve haysiyetli hiçbir yanından bahsedilemeyecektir. Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı'nı seçecek güç ne AB'dir ne ABD'dir, sadece ve sadece büyük Türk milletidir. CHP yitirdiği iradesini emperyalizmin kanlı siyasetinde bulma çabası içindedir.