MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli: Kimsenin gözünün yaşına bakılmamalıdır

Son dakika haberleri.. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında açıklamalarda bulundu. Beklenen İstanbul depremi için kaybedecek zamanın olmadığını, hazırlıklı olunması gerektiğini ifade eden Bahçeli, "Dayanıklı bina yapmaktan başka ikinci bir seçenek yoktur. Etkin bir denetim mekanizması ile hiç kimsenin gözünün yaşına bakılmamalıdır." ifadelerini kullandı.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli: Kimsenin gözünün yaşına bakılmamalıdır

Son dakika haberleri.. Cumhurbaşkanı Erdoğan ile deprem bölgesinde incelemelerde bulunan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Ankara'ya döndü. Partisinin bugünkü grup toplantısında açıklamalarda bulunan Bahçeli, "Dayanıklı bina yapmaktan başka ikinci bir seçenek yoktur. Etkin bir denetim mekanizması ile hiç kimsenin gözünün yaşına bakılmamalıdır." ifadelerini kullandı.

Bahçeli'nin konuşmasından öne çıkanlar:

"Kim kaos peşinde koşuyorsa insanlığı tartışmaya açıktır. Aslında depremde mücadele amacıuyla kapsamlı çalışmalar uzun süredir gündemdedir. İlk olarak fay hatları haritası güncellenmiştir. 2018 yılında bina deprem yönetmeliği güncellenmiştir.

Türkiye genelinde 6.7 milyon riskli bina tespit edildi. Deprem ve doğal afetler kaçınılmaz olarak yaşanacaktır.

"KAYBEDECEK ZAMANIMIZ YOKTUR"

İstanbul için dillendirilen felaket senaryolarının bütün ihtimallerini değerlendirip hazırlıklı olmalıyız. Kaybedecek zamanımız yoktur. Cumhur İttifakımız olarak biz bu ağır yükü her şart altında kaldırırız. Bedeli ne olursa olsun Türkiyemize sahip çıkarız. Kahramanmaraş depremindeki yaralar sarılmaktadır. Devlet her şeye hakimdir. İftiralar beyhudedir. Acımız büyüktür.

Felaketler karşısında fedakarlığın cesaretini gösterdiğimiz sürece milli varlığımızı perçinleştiririz. Her yenilgiden sonra yeniden zafere odaklanmış devletler tarihe adını altın harflerle yazdırmıştır.

"ŞEHİRLERİMİZİ YENİ BAŞTAN İNŞA VE İHYA EDECEĞİZ"

Zincirleme felaketlerin tarifsiz sızısı hep aynıdır. Türk milletinin kutlu yürüyüşü ne zaman çetin zorluklarla kesişse, dayanışma ve yardımlaşma her zaman imdadımıza yetişmektedir.

Her bir insanımız dos ve kardeş canlısıdır. Türk milleti tek yürektir. Şehirlerimizi yeni baştan inşa ve ihya edeceğiz. Hiçbir insanımızı açıkta bırakmayacağız. Deprem felaketinde nice mucizeler yaşanmıştır.

"KİMSENİN GÖZÜNÜN YAŞINA BAKILMAMALIDIR"

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından 2021 yılında açıklanan yeni kentsel dönüşüm vizyonuna göre 6.7 milyon riskli yapı tespit edilmiştir. Acilen eyleme geçmek lazımdır. Her yıl 300 bin binanın dönüştürülmesi planlanmıştır. Doğal afetler bundan sonra da kaçınılmaz şekilde yaşanacaktır. Dayanıklı bina yapmaktan başka ikinci bir seçenek yoktur. Etkin bir denetim mekanizması ile hiç kimsenin gözünün yaşına bakılmamalıdır.