MHP Milletvekili Sefer Aycan: Kürtajı yasaklayarak engelleyemeyiz

Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu'nda bir konuşma yapan MHP Kahramanmaraş Milletvekili Sefer Aycan, kürtajın kadın sağlığı için risk taşıdığını ifade ederek "Ancak bunu yasaklayarak engelleyemiz. İstenmeyen gebelikleri baştan önlemek gerekir" diye konuştu.

MHP Milletvekili Sefer Aycan: Kürtajı yasaklayarak engelleyemeyiz

Meclis Başkanvekili Levent Gök başkanlığında toplanan TBMM Genel Kurulu'nda söz alan Aycan gebeliğin tehlikelerine dikkat çekerken annenin sağlığının çocuğu ve toplumu da etkilediğini söyledi.

Gebeliğin başlangıcından lohusalık sonuna kadar olan dönem kapsamında anne ölüm hızının, 2017 yılı için yüz binde 14,7 olduğunu, bunun annelik nedeniyle ortalama 280 kadının bir yıl içinde ölümü anlamına geldiğini vurguladı.

"İstenmeyen gebelikleri baştan engellemek gerekir" 

Kürtaj konusuna da değinen Aycan, ehil ellerde bile kürtajın kadın sağlığı için ciddi riskler içerdiğini belirterek "Kürtaj istenmeyen durumdur. Ancak bunu yasaklayarak da engelleyemeyiz. Bunun için istenmeyen gebelikleri baştan önlemek gerekir. Eğer önleyemezsek kürtajı yasaklasak da devam eder, kadın sağlığını tehdit eder. Sağlık araştırmalarına göre, bu sorunlar ve buna bağlı ölümlerin yüzde 85'i önlenebilir. Yapılması gereken ana sağlık hizmetlerinin daha da etkin hale getirilmesidir" diye konuştu.