MHP’li İzzet Ulvi Yönter’den Sezgin Tanrıkulu’na tepki: Kahraman TSK, bir düşmanın yapabileceği şekilde iftiraya uğramıştır

MHP Genel Başkan Yardımcısı İzzet Ulvi Yönter, tv100 ekranlarında gündemi değerlendirdi. CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu'nun iftiralarına yanıt veren MHP Genel Başkanı Yönter, "Kahraman TSK, ancak bir düşmanın yapabileceği şekilde iftiraya maruz kalmıştır, ‘Köy yakmak’ ne demek? Bu PKK’nın propagandası. Her türlü iftirayı, alçaklığı dolaşıma soktular" dedi.

MHP Genel Başkan Yardımcısı İzzet Ulvi Yönter, tv100 ekranlarında gündemi değerlendirdi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Millet İttifakı’nın bittiğini tescil ettiğini belirten İzzet Ulvi Yönter, “Türkiye, büyük bir badireyi atlattı, uçurumun kenarından millet iradesiyle döndü. Bugün CHP Genel Başkanı bir açıklama yaptı ‘İttifakımız seçimden sonra bitmişti, İYİ Parti 81 ilde aday çıkarabilir’ dedi. Yani ittifakın bittiğini CHP Genel Başkanı bugün tescil etmiştir. Bu ittifaktan başka bir şeye benzedi. Pazarlık gücünü yükseltmenin arayışındaydı. Masada daha güçlü oturmanın hedefindeydi. Birbiriyle danışıklı dövüş içerisindeler.  Madem ittifak diye bir şey kalmadı, neden bu zamana kadar sustun? Niye bunu ilan etmedin, paylaşmadın” dedi.

“ALIN BİRİNİ VURUN ÖTEKİNE”

İYİ Parti’nin 81 ilde kendi adayını çıkarmasına ilişkin değerlendirmelerde bulunan MHP’li Yönter, “Sayın Genel Başkan ‘Önlerine geçen yok, ellerini tutan yok’ dedi. Çarkıfelek siyaseti diye bir terim var, bugün söylediğini yarın yalanlıyorsun. Sürekli dönüyor, sabit, istikrarlı bir tutum ve duruş Millet İttifakı’nı oluşturan partilerde yok. Söz konusu değil. Biri ‘ittifak bitti’ diyor diğeri ‘görüşülebilir’ diyor. Bu orta oyununa döndü. Tam bir kara mizah tabloyla karşı karşıyayız, bu utanılacak bir durum. Bu CHP ve diğerleri adına hezimet siyaseti, bundan bir şey çıkmaz, bir yere ulaşmaları mümkün değil. Alın birini vurun ötekine” ifadelerini kullandı.

Yönter, sözlerinin devamında şu ifadeleri kullandı:

“İstanbul, Türkiye’nin göz bebeği, bizim dünyaya açılan penceremiz, bu kenti yöneteni engellemek İstanbul’a pranga vurmak demektir. Bugüne kadar ne Cumhurbaşkanımızdan ne bakanlarından böyle bir olumsuzluk görmedik, İstanbul’a hep desteklerini verdiler.

“İSTANBUL’DA BİR BELEDİYE BAŞKANI YOK”

Belediyenin yapamadığı bütün işleri, yatırımları merkezi yönetim başarılı bir şekilde yaptılar. Yapanı alkışlarız fakat İstanbul’da belediye başkanı yok, bu Belediye Başkanı'nın gündemi başka. Taş üstene taş koyandan Allah razı olsun deriz. Bu İBB Başkanı’nın gündemi başka”

“KAHRAMAN TSK, BİR DÜŞMANIN YAPABİLECEĞİ ŞEKİLDE İFTİRAYA UĞRAMIŞTIR”

“Sezgin Tanrıkulu, ‘TSK eleştiriden mahrum değildir’ dedi. İşi gücü bıraktın da TSK’yı eleştiriye mi başladın? Köyleri yakan bu ‘TSK değil mi?’ diyor. Kahraman TSK, ancak bir düşmanın yapabileceği şekilde iftiraya maruz kalmıştır, ‘Köy yakmak’ ne demek? Bu PKK’nın propagandası. Her türlü iftirayı, alçaklığı dolaşıma soktular. Helikopterden 15 vatandaş atılmış, utanç verici bir şey, bunu söylemek için bir insanın şerefini, haysiyetini, siyasi namusunu kaybetmiş olması lazım. Bunu Kandil’deki terörist akılları çelmek için söylüyor. Sezgin Tanrıkulu’nun bir PKK’lı teröristten hiçbir farkı yoktur, teröristin kravat takmış hali. TSK, peygamber ocağıdır.