Miçotakis Yunanistan'daki kritik seçim öncesi Türkiye'yi örnek gösterdi! "Bugün Türkiye'de güçlü ve istikrarlı bir hükümet var"

25 Haziran'da yeniden sandık başına gidecek Yunanistan'da Merkez sağdaki Yeni Demokrasi'nin lideri Kiryakos Miçotakis, kritik seçim öncesi Türkiye'yi örnek gösterdi. Son dönemde Türk-Yunan ilişkilerinde gelişme olduğunu kaydeden Miçotakis, "Bugün Türkiye'de güçlü ve istikrarlı bir hükümet var. Ülkemizdeki seçimler orantılı bir şekilde yapılsaydı, bizimde güçlü bir hükümetimiz olurdu." dedi.

Miçotakis Yunanistan'daki kritik seçim öncesi Türkiye'yi örnek gösterdi! "Bugün Türkiye'de güçlü ve istikrarlı bir hükümet var"

21 Mayıs'ta yapılan seçimlerde hiçbir partinin iktidar olma başarısı gösteremediği Yunanistan, 25 Haziran'da 2. kez sandığa gidiyor. Kritik seçim öncesi vaatlerini sıralayan liderler, halktan oy istiyor.

Seçimlerin favorisi konumunda bulunan Merkez sağdaki Yeni Demokrasi'nin lideri Kiryakos Miçotakis, bu vaatler arasında Türkiye'yi örnek gösterdi.

Bir televizyon programında açıklamalarda bulunan Miçotakis, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile yakın bir zamanda görüşeceğini dile getirdi.

"TÜRKİYE'DE GÜÇLÜ VE İSTİKRARLI BİR HÜKÜMET VAR"

Son aylarda Türk-Yunan ilişkilerinde bir gelişme olduğunu kaydeden Miçotakis, Türkiye'de yapılan seçimlere atıfta bulunarak, "Bugün Türkiye'de güçlü ve istikrarlı bir hükümet var" ifadelerini kullandı.

Ülkesindeki seçimlerin orantılı bir şekilde yapılmadığını vurgulayan Miçotakis, şunları söyleyerek halktan oy istedi:

"Bugün Türkiye'de güçlü ve istikrarlı bir hükümet varken, Yunanistan'da resmi bir hükümet var. Seçimler orantılı bir şekilde yapılsaydı, güçlü bir hükümetimiz olurdu"