Bill Gates aldığı son kararla dünyanın en zengin insanları listesinden tamamen silineceğini açıkladı. İşte Bill Gates'i sıradan insan yapacak o kararı!

Bill Gates, dünyanın en zengin insanları listesinden tamamen siliniyor! Şuanda dünyanın en zenginleri listesinde 4. sırada yer alan Microsoft'un kurucusu Bill Gates aldığı kararla dünyanın en zenginleri listesinden tamamen silineceğini açıkladı. İşte Bill Gates’i sıradan insan yapacak o kararı… Servetinin tamamını bakın ne yapacak?

Bill Gates aldığı son kararla dünyanın en zengin insanları listesinden tamamen silineceğini açıkladı. İşte Bill Gates'i sıradan insan yapacak o kararı!

Dünyanın en zenginleri listesinde 4. Sırada yer alan Microsoft'un kurucusu Bill Gates servetinden 10 milyarlarca doları bağışlamasına rağmen kurucu ortağı ve hala yüzde 1 hissesine sahip olduğu Microsoft sayesinde Gates'in serveti artmaya devam etti. Boşanma davasında eşine mal varlğının büyük miktarını vermesine rağmen 139 milyar dolarlık servetiyle dünyanın en zenginleri listesinde 4. Sırada yer alan Gates çok ilgin bir açıklama yaptı.

"Artık o listede olmayacağım"

Gates uzun süre önce Microsoft'taki tüm görevlerini bırakarak zamanının çoğunu kurduğu yardım derneğinin faaliyetleriyle ilgilenerek geçirdi. Business Insider’da yer alan habere göre Bill Gates, önümüzdeki süreçte dünyanın en zenginleri listesinden silineceğini söyledi. Dünyanın en ünlü milyarderi, tüm servetini hayır kurumuna bağışlamayı planladığını açıkladı. Gates, bu ay vakfa 20 milyar dolar bağışladığını duyurdu. Bill Gates tüm servetini kendisine ve eski karısının hayır kurumu olan Bill ve Melinda Gates Vakfı'na vermeyi planladığını söyledi. Gates, "Geleceğe bakarken, neredeyse tüm servetimi vakfa vermeyi planlıyorum" dedi. "Aşağıya ineceğim ve sonunda dünyanın en zengin insanları listesinden çıkacağım." açıklamasında bulundu.

Servetini o vakfa bağışlıyor 

Milyarder Warren Buffett, Gates ve Melinda French Gates, 2010 yılında "Servetlerinin çoğunu, yaşamları boyunca ya da vasiyetleri doğrultusunda hayırseverlik ya da hayır işlerine vermeyi taahhüt eden hayırseverlerin hareketi" olarak The Giving Pledge adlı bir girişim kurdu. Dünya çapında 200'den fazla milyarderden imza topladı.