Migros işçilerinin grevi sona erdi

Migros işçilerinin işverenle yaşanan maaş anlaşmazlığı nedeniyle başlattığı grevi sona erdi.

Migros işçilerinin grevi sona erdi

Migros'ta işçilerle işveren arasında yaşanan sorunun çözüme kavuştu. Migros sosyal medyadan yaptığı açıklamada; "Esenyurt Dağıtım Merkezi'nin çalışanları, yakın diyaloğumuzla işinin başına dönme kararı almıştır. Bu süreçte duyarlı yaklaşım gösteren herkese teşekkür ederiz" ifadelerine yer verdi.

Depo, Liman, Tersane ve Deniz İşçileri Sendikası (DGD-SEN) sosyal medyadan yaptığı açıklamada; şirket ile anlaşma sağlandığını, işten çıkarılan işçilerin geri alınacağını ve maaşlarında artışa gidileceğini kaydetti.

DGD-SEN'den yapılan açıklamada; "Direnen Esenyurt Migros Depo işçileri kazandı. Migros’un İstanbul Esenyurt’ta bulunan Avrupa Dağıtım Merkezi deposunda işten atmalar ve işyerinde ücret artışı, prim, işçi sağlığı, iş güvenliği ve diğer sorunlar nedeniyle Haluk Levent’in arabuluculuğunda Migros yöneticilerinin katılımı ve garantörlüğünde Us Grup ile yaptığımız görüşme biraz önce sonuçlanmıştır" denildi.

Öte yandan sanatçı Haluk Levent de sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda; "Son 9 gündür hem sendika hem taşeron firma ile görüşmem sürüyordu. Son görüşmeyi Ahbap derneğinde yaptık. 8 saat sürdü. Ve tüm sorunlar çözüldü" açıklamasını yaptı.

Migros ise sosyal medyadan yaptığı açıklamada; "Esenyurt Dağıtım Merkezi'nin çalışanları, yakın diyaloğumuzla işinin başına dönme kararı almıştır. Bu süreçte duyarlı yaklaşım gösteren herkese teşekkür ederiz" ifadelerine yer verdi.