Milano derbisi nefes kesti! Milan'ı deviren Inter, İtalya’da şampiyon! Hakan Çalhanoğlu kariyerinde bir ilk yaşadı!

İtalya Serie A’nın 33.hafta maçında Inter, deplasmanda konuk olduğu Milan’ı Acerbi ve Thuram'ın attığı gollerle 2-1 yendi. Inter, en yakın rakibi Milan ile arasındaki puan farkını 16’ya çıkararak ligin bitimine 5 hafta kala şampiyonluğunu ilan etti. Hakan Çalhanoğlu kariyerinde ilk kez şampiyonluk sevinci yaşadı.

Milano derbisi nefes kesti! Milan'ı deviren Inter, İtalya’da şampiyon! Hakan Çalhanoğlu kariyerinde bir ilk yaşadı!

İtalya Ligi Serie A’nın 33.haftasında Milano derbisi heyecanı yaşandı. Ligde ilk iki sırada yer Milano kentinin temsilcileri, Inter ve Milan, Giuseppe Meazza Stadı'nda oynanan derbi maçta karşı karşıya geldi.

Inter 18. dakikada Francesco Acerbi'nin golüyle ilk yarıyı 1-0 önde kapatırken, 49. dakikada Marcus Thuram'ın golüyle farkı ikiye çıkardı.

Milano derbisi nefes kesti! Milan'ı deviren Inter, İtalya’da şampiyon! Hakan Çalhanoğlu kariyerinde bir ilk yaşadı! - Resim : 1

Milan, 80. dakikada Oluwafikayomi Tomori'nin golüyle farkı bire indirse de Inter maçı 2-1 kazandı.

Inter formasıyla maça ilk 11'de başlayan milli futbolcu Hakan Çalhanoğlu, 84. dakikada oyundan çıktı.

Milano derbisi nefes kesti! Milan'ı deviren Inter, İtalya’da şampiyon! Hakan Çalhanoğlu kariyerinde bir ilk yaşadı! - Resim : 2

MAÇTA 3 KIRMIZI KART ÇIKTI

Maçın uzatma dakikalarında çıkan tartışmada, Milan'dan Theo Hernandez ve Inter'den Denzel Dumfries kırmızı kart gördü. Maçın 90+7. dakikasında ise Milan'dan Davide Calabria kırmızı kart gördü ve takımını 9 kişi bıraktı.

Milano derbisi nefes kesti! Milan'ı deviren Inter, İtalya’da şampiyon! Hakan Çalhanoğlu kariyerinde bir ilk yaşadı! - Resim : 3

INTER, 5 HAFTA KALA ŞAMPİYON OLDU

Bu galibiyetle Inter, ligin tamamlanmasına 5 hafta kala 86 puanla şampiyonluğu garantiledi. Ligde 2. sırada bulunan Milan ise 69 puanda kaldı.

Milano derbisi nefes kesti! Milan'ı deviren Inter, İtalya’da şampiyon! Hakan Çalhanoğlu kariyerinde bir ilk yaşadı! - Resim : 4

HAKAN ÇALHANOĞLU TARİHE GEÇTİ

Milli yıldız Hakan Çalhanoğlu kariyerinde bir ilki yaşadı.

Tecrübeli orta saha ilk lig şampiyonluğu elde etti. Çalhanoğlu'nun kariyerinde 2 İtalya Süper Kupası, 3 İtalya Kupası'nın yanı sıra Serie A kupası da eklendi.