Millet İttifakı'nın ikinci tur zirvesi sona erdi! İşte toplantıda ele alınan konular...

Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci tura kalmasının ardından Millet İttifakı liderlerinin, CHP Genel Merkezi'ndeki toplantısı sona erdi.

Millet İttifakı'nın ikinci tur zirvesi sona erdi! İşte toplantıda ele alınan konular...

14 Mayıs'ta yapılan cumhurbaşkanlığı seçimlerinde adaylardan hiç kimse çoğunluğa ulaşamadığı için ikinci tur gerçekleştirilecek. En fazla oyu alan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, 28 Mayıs'taki 13. cumhurbaşkanlığı için yarışacak. Propaganda süreci ise dün itibarıyla başladı.

6 LİDER TOPLANDI
Millet İttifakı'nı oluşturan altı lider, bugün CHP Genel Merkezi'nde seçim sonuçlarını değerlendirip, ikinci tur için yol haritasını belirlemek üzere toplandı. Toplantıya İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ve Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal katıldı.

İKİNCİ TURDA YÜRÜTÜLECEK KAMPANYA GÖRÜŞÜLDÜ
Basına kapalı gerçekleştirilen toplantıda 14 Mayıs’ta yapılan Cumhurbaşkanı ve 28’inci Dönem Milletvekili Seçimleri sonuçları değerlendirildi. Ayrıca 28 Mayıs’ta yapılacak cumhurbaşkanı seçiminin ikinci turu için yürütülecek kampanya çalışmaları görüşüldü. Toplantıda seçim güvenliği için seferberlik kararı alındı. Millet İttifakı liderlerinin seçim günü sandık başında olacakları belirtildi.