Milletvekili olan 15 bakan ve Cumhurbaşkanı yardımcısı Fuat Oktay için yemin formülü!

14 Mayıs seçimlerinde milletvekilliğin adaylığını koyan 15 bakan ve Cumhurbaşkanı yardımcısı Fuat Oktay, Meclis'e girmeyi başardı. 28. dönem milletvekilleri göreve yemin töreni ile başlayacak. Oktay ve 15 bakan için ise yemin formülü geliştirildi.

Milletvekili olan 15 bakan ve Cumhurbaşkanı yardımcısı Fuat Oktay için yemin formülü!

Cumhurbaşkanlığı ve 28. dönem milletvekilliği seçimleri için Türkiye 14 Mayıs'ta sandık başındaydı. Cumhurbaşkanlığı seçimleri ikinci tura kalırken, Meclis'e giren 600 milletvekili belli oldu. AK Parti 16 bakanı milletvekili adayı yapmıştı. Hepsi de Meclis'te koltuk buldu. İlk iş olarak vekiller yemin töreni ile başlayacak ancak 15 bakan ve Cumhurbaşkanı yardımcısı Fuat Oktay yemin etmeyecek. İşte bulunan formül...

KESİN SEÇİM SONUÇLARININ 3. GÜNÜ YEMİN TÖRENİ OLACAK

İç tüzüğe göre Genel Kurul, kesin seçim sonuçlarının açıklanmasını takip eden üçüncü gün toplanacak. Yeni dönemin milletvekilleri alfabetik sırayla, seçim çevresi ve isimlerine göre kürsüye gelerek yemin metnini okuyacak. 

BAKANLAR GÖREVE DEVAM EDECEK Mİ?

600 vekil arasında cumhurbaşkanlığı kabinesinin 16 ismi de bulunuyor. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ve 15 bakan yeni dönemde milletvekili olarak görev yapacak. Ancak bu isimler yemin ettiklerinde bakanlıklarının devam edip etmeyeceği sorusu gündemdeydi.

BAKANLAR İÇİN YEMİN FORMÜLÜ

AK Parti, bakanlıkların hizmetlerinde aksama yaşanmaması için buna karşı ara bir formül geliştirdi. Söz konusu 16 isim yemin törenine katılmayacak. 

Bakanlar, 28 Mayıs'taki ikinci tur Cumhurbaşkanı Seçimi sonuçlanıp yeni kabine kurulana kadar görevde kalacak.