Milli Eğitim Bakanı açıkladı! Düzce ve Gaziantep'te okullar ne zamana kadar tatil? Okullar kaç gün tatil edilecek?

23 Kasım günü Düzce'de meydana gelen depremin ardından okullar tatil edildi. Öğrenciler, öğretmenler ve veliler okulların ne zaman açılacağını merak ediyor. Düzce'de okullar ne zamana kadar tatil? Okullar kaç gün tatil edilecek? İşte, tüm detaylar...

Milli Eğitim Bakanı açıkladı! Düzce ve Gaziantep'te okullar ne zamana kadar tatil? Okullar kaç gün tatil edilecek?

23 Kasım günü Düzce'nin Gölyaka ilçesinde 5,9 büyüklüğünde deprem meydana geldi. 04:08 civarında meydana gelen deprem birçok vatandaşı uykusundan uyandırdı. Düzce, Sakarya, Bolu, İstanbul, Ankara'da hissedilen depremin ardından birçok ilçede okullar tatil edildi. Düzce'de okullar ne zamana kadar tatil? Okullar kaç gün tatil edilecek? İşte, tüm merak edilenler...

Geçtiğimiz çarşamba günü meydana gelen korkunç depremin ardından vatandaşlar sabaha kadar sokaklarda bekledi. Uykusuz vatandaşlar okulların tatil olup olmayacağı sorusuna da cevap aradı. Yapılan açıklamada Düzce, Bolu, Zonguldak ve Sakarya'da tüm eğitim kurumlarında okullarda eğitime 1 gün ara verilmişti.

Düzce'de aynı zamanda hamile ve engelli kamu çalışanlarının da 1 gün izinli olacağı belirtilmişti. Düzce'de meydana gelen depremden etkilenen Ankara ve İstanbul'da ise eğitim öğretim devam etti.

Milli Eğitim Bakanı açıkladı! Düzce ve Gaziantep'te okullar ne zamana kadar tatil? Okullar kaç gün tatil edilecek? - Resim : 1

Düzce'den açıklama gelmişti!

Depremin ardından Düzce Valisi Cevdet Atay, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, şu ana kadar olumsuz bir ihbar almadıklarını belirtirken, okulların bir gün tatil edildiğini açıkladı. Vali Atalay şu mesajı paylaştı: "İlimizde yaşanan deprem nedeniyle, tedbir amaçlı ilimiz genelinde tüm eğitim kurumlarında 23 Kasım 2022 tarihinde bir (1) gün eğitim - öğretime ara verilmiştir. Hepimize çok geçmiş olsun."

Düzce'de okullar ne zamana kadar tatil?

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, "Düzce'de tüm okullarımızı 1 hafta tatil ediyoruz. Okullarımız 5 Aralık'ta eğitime başlayacak." ifadelerini kullandı.

Gaziantep'te okullar ne zamana kadar tatil?

Suriye'nin kuzeyinden gerçekleştirilen roketli saldırılarda hasar meydana gelen Kocatepe İlköğretim Okulunda sınıf öğretmeni Ayşenur Alkan, bir binada ise 5 yaşındaki Hasan Karataş hayatını kaybederken, 19 kişi de yaralanmıştı.

Saldırının ardından ilçede eğitime 1 hafta ara verilmişti. Gaziantep'in Karkamış ilçesinde, Valilik kararı ile okullar 2 gün daha tatil edildi.