Milli Eğitim Bakanı açıkladı! Okullara 1 hafta ara verilecek

Depremin ardından okulların ara tatil verilip verilmeyeceği merak ediliyordu. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, okullara Nisan ayında 1 hafta ara verileceğini duyurdu.

Milli Eğitim Bakanı açıkladı! Okullara 1 hafta ara verilecek

Kahramanmaraş depreminin ardından 11 ilde bir yandan okullar açılıp eğitim yaşamı yavaş yavaş normale döndürülmeye çalışılırken ara tatilin yapılıp yapılmayacağı merak ediliyordu. Sorunun yanıtı Bakan Özer’den geldi. Bakan Özer, ara tatilin Nisan ayında yapılacağını, hatta öğretmenlerin de tatilde idari izinli sayılacağını açıkladı.

AFET BÖLGESİNDE KADEMELİ EĞİTİM BAŞLAYACAK

Kahramanmaraş depremi sonrası ikinci dönemde okulların açılması ertelenmişti. Depremin etkilediği 10 il de dahil olmak üzere tüm ülkede iki hafta okullar tatil edilmiş, Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, afet bölgesindeki illerde okulların kademeli olarak açılacağını açıklamıştı. Bakan Özer, son olarak yaptığı açıklamada da, “27 Mart Pazartesi günü afet bölgesindeki dört ilimizde kademeli olarak eğitime başlıyoruz. Evlatlarımızı okullarında öğretmenleri ve akranlarıyla buluşturmaya devam ediyoruz” diyerek şunları söylemişti:

 3 AŞAMALI EĞİTİM PLANI

“Çadırlarda, konteynerlerde ve prefabrik okullarda öğrencilerimizi öğretmenleriyle buluşturduk ve ilk etapta çocuklarımızın depremin olumsuz etkilerini, bu travmayı sağlıklı bir şekilde atlatmaları için gece gündüz demeden bütün arkadaşlarımızla sahada çalıştık. Bilindiği gibi afetin yaşandığı on ilde eğitim öğretim süreçlerini üç aşamada planladık. Birinci kategoride yer alan Kilis, Diyarbakır ve Şanlıurfa’da 1 Mart; ikinci kategoride yer alan Adana, Gaziantep ve Osmaniye’de 13 Mart’ta eğitim öğretimi başlattık. Kahramanmaraş, Adıyaman, Malatya ve Hatay’da ise eğitim öğretim 27 Mart tarihi itibarıyla kademeli olarak başlayacak.”