Bakan Özer'den Şanlıurfa'da Milli Eğitim görevlilerine fırça

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, bir dizi ziyaret kapsamında Şanlıurfa'daydı. Burada okulları gezen Bakan Özer, bir okuldaki bakımsızlık karşısında yerel bürokratları ve okul müdürünü fırçalayarak, "Siz ne iş yapıyorsunuz" dedi.

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Şanlıurfa Valiliği'nde İl Eğitim Değerlendirme Toplantısı'na katıldı.

Şanlıurfa'ya 2022 yılında mevcut yatırımlara ilave olarak 73 yeni eğitim birimi yapacaklarını söyleyen Bakan Özer, "14 yeni ilkokul, 19 yeni ortaokul, 1 lise ve 39 anaokulu olmak üzere toplam 73 yeni eğitim birimini Şanlıurfa'ya kazandırmış olacağız. Şanlıurfa'nın 2021 yılı içerisinde almış olduğu bakım, onarım, yıkım, yapımla ilgili yaklaşık 200 milyon liralık bir ödeneği göz önüne alındığı zaman bugün itibariyle Şanlıurfa'ya 1 milyar TL'nin üzerinde yeni yatırım kazandırmış oluyoruz. Bu yatırımların Şanlıurfa’mıza hayırlı, uğurlu olmasını diliyorum. Şanlıurfa’mızın çok daha fazlasına ihtiyacı var. Bunu bugün görmüş olduk. İnşallah bu yatırımlar hızlı bir şekilde ilerledikten sonra sürekli temas halinde olacağız ve Şanlıurfa'nın ilave diğer ihtiyaçlarını gidermek için bakanlığımızın tüm imkanlarını seferber edeceğiz" diye konuştu.

Sınıfları inceleyen ve öğrencilerle sohbet eden Özer, daha sonra okul bahçesine çıktı. Çocukların etrafını sardığı Özer, bahçenin bakımsız durumu karşısında şaşkınlığını gizleyemedi. Yerel görevlilere ve okul müdürüne çıkışan Özer, ne iş yaptıklarını, neden bu bahçelerle ilgilenmediklerini sordu.

Bakan Özer'den Şanlıurfa'da Milli Eğitim görevlilerine fırça - Resim : 1

"Siz ne iş yapıyorsunuz?'' 

Özer, okul müdürünü, “Buraya bir basketbol sahası yapılmaz mı? Siz ne biçim adamsız ya? Siz ne iş yapıyorsunuz? Para istediniz de para mı vermedik? Bu çocukları niye burada mahzun halde bırakıyorsunuz?” ifadeleriyle fırçaladı.

"Gezdirmediğiniz okullar ne durumda?''

Daha sonsa Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürü Fevzi Kurt’a dönen Özer, “Sayın Müdür, gezdirdiğiniz okul böyleyse gezdirmediğiniz okullar nasıl” diyerek tepki gösterdi.

Bakan Özer'den Şanlıurfa'da Milli Eğitim görevlilerine fırça - Resim : 2