Milli Muharip Uçak KAAN'ın uçuş tarihi belli oldu! 'Uçan kale' olarak nitelendiriliyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ismini "KAAN" olarak açıkladığı Türkiye'nin 5. Nesil savaş uçağı, uçmaya hazır. 'Uçan kale' olarak nitelendiren KAAN'ın ilk testlerine başlandı. KAAN'ın yıl sonunda ilk uçuşunu gerçekleştireceği ifade edildi.

Milli Muharip Uçak KAAN'ın uçuş tarihi belli oldu! 'Uçan kale' olarak nitelendiriliyor

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAS) Genel Müdür Yardımcısı Özkan Altay, imalat ve tasarımıyla milli muharip uçak KAAN'ın montajını kısa sürede tamamlayarak ilk yerli testlerine başlamıştı.

 

"YIL SONUNDA UÇAĞIMIZI GÖKYÜZÜ İLE BULUŞTURMAYI PLANLIYORUZ"

Yükseköğretim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, Karadeniz Teknik Üniversitesi'nde (KTÜ) bir dizi incelemelerde bulundu. Altay, "KAAN adını verdiğimiz Milli Muharip Uçağımız montajını kısa sürede tamamlayarak ilk yerli testlerine başladı, taksi operasyonu gerçekleştirdi. İnşallah yıl sonuna uçağımızı gökyüzü ile buluşturmayı planlıyoruz. İlk jet eğitim uçağımız Hürjet bu sene içerisinde gökyüzü ile buluştu. Atak-2 platformumuz helikopter ilk uçuşunu gerçekleştirdi. Anka-3 insansız savaş uçağımız yer testleri icra etti ve Gökbey helikopterimiz ilk yerli motorla tekrar gökyüzü buluşma fırsatını yakaladı" ifadelerini kullandı.