Milli Muharip Uçak ne zaman göklerde olacak? Savunma Sanayi Başkanı İsmail Demir’den heyecanlandıran açıklama: F-35'ten daha iyi olacak

Türkiye, savunma sanayi projeleriyle adından söz ettirmeye devam ederken Savunma Sanayi Başkanı İsmail Demir, Milli Muharip Uçak'a çeşitli sistemlerin entegre edildiğini, uçağın testlerini tamamlaması sonrasında uçuşa hazır olacağını belirtti.

Milli Muharip Uçak ne zaman göklerde olacak? Savunma Sanayi Başkanı İsmail Demir’den heyecanlandıran açıklama: F-35'ten daha iyi olacak

İHA, SİHA, Altay Tankı, Milli Muharip Uçak, TCG Anadolu, hipersonik füzeler ve birçok alanda yapılan savunma sanayi projeleri göz doldurmaya devam ediyor.

Savunma Sanayi Başkanı İsmail Demir, savunma sanayi projelerine ilişkin TRT Haber’de soruları yanıtladı. Demir, Milli Muharip Uçak'ın testlerini geçtikten sonra envantere kaydının yapılacağını, Hürjet'in çok kısa sürede uçuşunu gerçekleştireceğini belirtti.

TCG Anadolu'nun deniz kuvvetleri tarafından test edildikten sonra envantere gireceğini belirten Demir, TCG Anadolu'ya iniş ve kalkış yapacak uçakların da bulunacağını belirtti.

"ÇOK ÖNEMLİ KİLOMETRE TAŞI OLARAK KAYDA GEÇECEK ADIMDIR"

Milli Muharip Uçak projesinin dünyada sadeece 4 ülkede olduğunu belirten İsmail Demir, "MMU 5. nesil bir savaş uçağı. Bu projeyi yapan sadece dünyada 4 ülke var. Biz de 5'inci oluyoruz. Uçağımız ete kemiğe bürünüyor, bütün sistemleri içine takılı durumda. Testlerin yapılacağı hale gelmiş. Bir dizi sistem olsun içinde havalandırma, hidrolik sistemler var. Bilgisayardaki çizimlerle ortaya çıkan figürlerin fiziken imal edilip birleştirilmesinden bahsediyoruz. Çok çok önemli bir aşama. Bu çok önemli kilometre taşı olarak kayda geçecek adımdır.

"F-35'TEN BAZI KONULARDA DAHA ÜSTÜN OLACAK"

Demir, sözlerinin devamında şu ifadeleri kullandı:

Milli Muharip Uçak dediğimizde amacımız beşinci nesil bir uçak yapmak. Son derece modern elektronik sistemlerle donatılmış, kokpiti son derece ergonomik ve büyük bir gösterge ile tam dijital kokpiti olan genelde de elektronik unsurlarla üzerindeki savunma sistemleri, radarları ve radara görünmezlik gibi unsurları ile dünyada beşinci nesil dediğimiz uçakların sahip olduğu her türlü teknolojiye sahip olacak bir uçak planlıyoruz. Bunları bırakın F-16'yı, F-35'e yaklaşan hatta bazı konularda ondan da iyi olabilecek hususları olacak.