Milli Savunma Bakanlığı paylaştı: Gerçeği aratmayan tatbikat!

Milli Savunma Bakanlığı, Samsun'da gerçekleştirilen ve yoğun muharebe eğitimini içeren "Dönem Sonu Tatbikatı"nın başarıyla tamamlandığına dair görüntüleri paylaştı. Samsun Sahra Sıhhiye Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığı tarafından düzenlenen tatbikatta subay ve astsubaylar, ilkyardım, ikmal, tedavi ve lojistik gibi çeşitli uygulamaları hızla ve başarılı bir şekilde gerçekleştirdi.

Milli Savunma Bakanlığı paylaştı: Gerçeği aratmayan tatbikat!

Samsun Sahra Sıhhiye Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığı 160’ncı ve 161’inci dönem subay ile 35’inci dönem astsubayları tarafından temel kursiyerlerinin muharebe eğitimi kapsamında “Dönem Sonu Tatbikatı” gerçekleştirildi.

Milli Savunma Bakanlığı paylaştı: Gerçeği aratmayan tatbikat! - Resim : 1

Gerçeğini aratmayan tatbikatın görüntüleri, Milli Savunma Bakanlığı’nın sosyal medya hesaplarından paylaşıldı. Görüntülerde subay ve astsubayların ilkyardım, ikmal, tedavi ve lojistik gibi birçok uygulamayı çok kısa sürede başarı ile gerçekleştirdikleri görülüyor.

Milli Savunma Bakanlığı paylaştı: Gerçeği aratmayan tatbikat! - Resim : 2

Sahra Sıhhiye Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanı ve Samsun Garnizon Komutanı Gazi Tümgeneral Davut Ala da kendi sosyal medya hesabından Milli Savunma Bakanlığı’nın yayınladığı görüntüleri paylaştı.