Acı haber! Pençe Şimşek'te 1 şehidimiz var!

Milli Savunma Bakanlığı, Pençe-Şimşek operasyonunda terör örgütü ile çıkan temas neticesinde 1 askerin şehit olduğunu, bir askerin ise yaralandığını duyurdu.

Acı haber! Pençe Şimşek'te 1 şehidimiz var!

Milli Savunma Bakanlığı, Pençe-Şimşek operasyonu bölgesinde bir üs bölgesinde bölücü terör örgütü mensupları ile yakın emniyet unsurları arasında çıkan temas neticesinde 1 askerin şehit olduğunu, bir askerin ise yaralandığını bildirdi.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, “Pençe-Şimşek operasyonu bölgesinde 15 Ağustos 2021 tarihinde bir üs bölgemizde bölücü terör örgütü mensupları ile yakın emniyet unsurları arasında çıkan temas neticesinde bir kahraman silah arkadaşımız ağır yaralanmış ve kaldırıldığı hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olmuştur. Bir kahraman silah arkadaşımız ise yaralanmıştır. Yaralı silah arkadaşımız derhal hastaneye tahliye edilerek tedavisine başlanmıştır. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah’tan rahmet, kederli ailesine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil milletimize başsağlığı ve sabır, yaralı personelimize acil şifalar dileriz” denildi.

 Akar'dan taziye mesajı

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Irak'ın kuzeyindeki Pençe-Şimşek Operasyonu bölgesinde teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan Piyade Sözleşmeli Er Muhammed Öztürk için taziye mesajı yayımladı.

Bakan Akar'ın Milli Savunma Bakanlığının Twitter hesabından paylaşılan mesajında, "Kahraman şehidimize şahsım ve Milli Savunma Bakanlığı mensupları adına Allah'tan rahmet, kederli ailesine ve asil milletimize başsağlığı ve sabır dilerim." ifadesi kullanıldı.

"Sizi toprağa değil, yüreğimize gömdük. Vatan size minnettardır" başlığıyla yayımlanan mesajda, şehit Öztürk'ün fotoğrafına da yer verildi.

Güler'den taziye mesajı

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler de şehit Muhammed Öztürk için taziye mesajı yayımladı.

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Twitter hesabından paylaşılan Orgeneral Güler'in taziye mesajında, şehit asker için Allah'tan rahmet, kederli ailesi ve yakınlarına sabır ve başsağlığı dilendi.

Milli Savunma Bakanlığı, Irak'ın kuzeyindeki Pençe-Şimşek Operasyonu bölgesindeki bir üs bölgesine bölücü terör örgütü mensuplarınca saldırı düzenlendiğini duyurmuş, teröristlerle çıkan çatışmada ağır yaralanan bir askerin şehit olduğunu, bir askerin de yaralandığını bildirmişti.