Milyon dolarlık fon vurgununda kritik gün! Futbolcular hakim karşısında

Türkiye'nin gündemine oturan mağdurları arasında futbol ve iş dünyasından önemli isimlerin yer aldığı yüksek karlı fon vaadiyle dolandırıcılık davasının 4'üncü duruşması bugün yapılacak. Seçil Erzan ve Erzan'ın hayali fonuna milyon dolarlarını kaptıran futbolcular Arda Turan, Emre Belözoğlu, Selçuk İnan ve Fernando Muslera da hâkim karşısına çıkacak.

Milyon dolarlık fon vurgununda kritik gün! Futbolcular hakim karşısında

Yüksek getirili fon vaadiyle davası futbol ve iş dünyasından önemli isimlerin mağdurları arasında yer aldığı 7 sanıklı gizli fon dolandırıcılığı davası İstanbul 41. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülmeye devam edecek. Ağına düşürdüğü isimleri yaklaşık 26 milyon dolar dolandırmakla suçlanan eski bankacı Seçil Erzan 4. kez hakim karşısına çıkacak.

Daha önceki duruşmalarda Seçil Erzan'ın da aralarında bulunduğu 7 sanık hakim karşısında savunma yapmıştı. Müşteki olarak ifadeye çağırılan futbolcu Arda Turan, Emre Belözoğlu, Selçuk İnan ve Fernando Muslera’nın da duruşmaya katılması bekleniyor. 

Hürriyet'in haberine göre İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan ve davanın görüldüğü mahkemede birleşen 3 ayrı iddianamede, Seçil Erzan’ın 76 yıldan 249 yıla kadar hapisle cezalandırılması istendi. Diğer sanıkların ise 3 yıl ile 65 yıl arasında değişen hapisle cezalandırılması talep edildi.