Milyonlarca aileyi sevindiren haber! İşte 1300 liralık destekten faydalanmanız için gerekenler..

Yeni çocuğu olmuş aileler için masraf kapısı bir hayli fazla. Özellikle hızla zamlanan bebek ve çocuk ürünleri ailelerin belini büküyor. Bu noktada devlet yeni çocuk sahibi aileleri sevindiren bir yardımda bulunuyor. Peki ailelere yapılan çocuk yardımı nedir? Çocuk yardımı başvuru şartları nelerdir? Çocuk yardımı nasıl alınır? Aile Bakanlığı çocuk yardım parası nereye yatar? Çocuk yardım parası ne kadar? Çocuk yardım parası başvuru formu nerede? Çocuk yardımı kimlere verilir? İşte detaylar...

Milyonlarca aileyi sevindiren haber! İşte 1300 liralık destekten faydalanmanız için gerekenler..

Yeni çocuk sahibi olan aileler için yeni masraf kapıları büyük bir sorun. Özellikle son dönemde hızla artan bebek ve çocuk ürünleri ailelerin belini büküyor. Devletin açıkladığı çocuk yardımı paketi ise ailelerin yüzünü güldürüyor. Çocuk yardımı olacağını duyan aileler, çocuk yardımı nasıl alınır, çcouk yardımı başvuru formu nereden alınır gibi soruların cevabını arıyor. Çocuk yardımı ile ilgili merak edilenleri sizin için derlerdik…

1300 TL çocuk yardımı nedir?

Çocuk yardımı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın yeni çocuk sahibi olmuş ailelere verdiği destek programıdır. Çocuk yardımı almak isteyen aileler ve annelerin kayıtlı bulundukları nüfus müdürlüklerine müracaat etmeleri gerekmektedir. Çocuk yardımı almak isteyen aileler aynı zamanda Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı resmi sitesinden detaylı bilgilere ulaşabilmektedirler.

Aile Bakanlığı çocuk yardım parası ne kadar?

Yine çocuk yardımı almak isteyen ailelerin merak ettiği başka bir konu ise çocuk yardım ücretinin ne kadar olacağı oldu. Aile Sosyal Yardım Çocuk Parası olarak geçen bu destek, ailenin sahip olduğu çocuk sayısına göre değişkenlik göstermektedir. Ailelerin maddi yükünü hafifletmek için uygulamaya koyulan bu yardım paketinden şu ana kadar pek çok aile faydalandı. Ayrıca ikiz veya üçüz doğumlarda çocuk parası tutarında yine değişiklik olmaktadır.

Çocuk yardımı nasıl alınır?

Aile Bakanlığı’nın yürüttüğü çocuk yardımı paketinden faydalanmak için bazı kriterleri karşılıyor olmanız gerekli. İşte çocuk yardımı almak için istenen kriterler:

1.       Annenin Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olması

2.       Annenin, doğumu 15.05.2015 tarihinden sonra gerçekleştirmiş olması

3.       Doğumun sağ sonuçlanması yani bebeğin hayatta olması gerekmektedir

Çocuk yardım parası ne kadar 2022?

2015 sonrasına çocuk sahibi olanları ilgilendiren çocuk yardımı ne kadar olacak sorusu da büyük merak konusu. Çocuk yardım parası şu şekilde verilmektedir:

1.       Çocuk için: 300 TL

2.       Çocuk için: 400 TL

3.       Çocuk ve diğer çocuklar için 600 TL olarak verilmektedir.

Ayrıca, ikiz doğum yapmış olanlar için 700 TL

Üçüz doğum yapmış olanlar için ise 1300 TL çocuk yardımı yapılmaktadır.