Milyonlarca emekliye maaş müjdesi! Zam oranlarının belli olacağı tarih netleşti

Yeni asgari ücretin belirlenmesinden sonra şimdi gözler emekli maaşlarına yapılacak zam oranına çevrildi. Açıklanacak enflasyon oranıyla yapılacak emekli maaşı miktarı tahmin edileblecek.

Milyonlarca emekliye maaş müjdesi! Zam oranlarının belli olacağı tarih netleşti

Milyonların merakla beklediği emekli maaşı zammında oran netleşiyor. Kurban Bayramı’ndan sonra TÜİK haziran enflasyon rakamlarını açıklayacak. 5 Temmuz tarihinde açıklanacak olan enflasyon oranı ile birlikte emeklilerin ve beraberinde memurların alacağı zam kesinleşmiş olacak.

Milyonlarca emekliye maaş müjdesi! Zam oranlarının belli olacağı tarih netleşti - Resim : 1

6 AYLIK ENFLASYON ORANI BAZ ALINACAK

Emeklilere verilecek olan zam miktarı son 6 ayın enflasyon oranına göre belli olacak. Bu zam miktarına ek olarak da Erdoğan’ın talimatı ile birlikte refah payının da eklenmesi bekleniyor. Asgari ücrete yüzde 34 oranında zam yapılmıştı. SSK ve Bağ-Kur emeklilerine de yüzde 35 zam yapılması bekleniyor. Bu şekilde en düşük emekli maaşı 7 bin 500 TL’den 10 bin TL’ye çıkmış olacak.

REFAH PAYI EKLENMESYLE İLAVE ZAM YAPILACAK

6 aylık enflasyon oranına göre, SSK ve Bağ-Kur emeklisi vatandaşlar için Temmuz 2023'te %15,21 oranında bir zam kesinleşmiş durumda. Bu zammın yanı sıra refah payı eklemesi ile emeklilerin kök maaşlarına ilave zam yapılacak.